Skip to content

Glas: Dach HeatMirror / Glas-Faltwand 2 x 4 mm Floatglas SL 80, 4 x rechts öffnend, 2 x Dachschiebefenster (elektronisch), Seitlich: Dreh-Kipp-Tür Größe: ca. 5,50 x 382 m Farbe: DB 703 WiGa-Steuerung: WS 1-2 Color mit 2 Antriebsgruppen Markilux Markise, innenliegend

Zo geniet u het hele jaar door heerlijk van de tuin

Leefruimte toevoegen aan uw woning? Dat kan! Door een serre of tuinkamer geniet u het hele jaar door van uw tuin. Maar wat is het verschil? Richard den Boer van Buiten-Goed legt het u uit.

 

Het grootste verschil tussen een serre en een tuinkamer zit hem in de isolatie. Richard: “Een serre is volledig geïsoleerd. Een soort aanbouw dus waarmee je jaarrond extra woonruimte creëert. Een serre is dan ook bij uitstek ideaal om te combineren met vouw- of schuifwanden. Hierdoor kan je bij mooi weer de wand opzetten en het buitenleven naar binnen halen. De isolatie en bouwkundige vereisten maken de serre wat kostbaarder, maar dan heb je er wel het hele jaar plezier van. En door de isolatie voorkom je een hoge energierekening.”

 

Een tuinkamer is een niet-geïsoleerd systeem, waarmee u als het ware het buitenseizoen verlengt en het hele jaar door verbonden blijft met uw tuin. “Toch wordt het ook in een tuinkamer al gauw aangenaam warm, omdat je uit de wind zit. En door het glas wordt het in een tuinkamer met het zonnetje erop al snel behaaglijk. Met schuifwanden in je tuinkamer heb je bovendien de optie om deze open te zetten en de tuin als het ware naar binnen te halen.”

 

Meer weten over de verschillen tussen een tuinkamer en een serre? Of wilt u sparren over wat bij uw woning past? In de showroom van Buiten-Goed op bedrijventerrein Harselaar kunt u gewoon binnenlopen.