Skip to content

Latjeskasten zijn écht helemaal booming!

Elkekastopmaat.nl volgt nauwgezet de laatste trends

Latjeskasten. Zo worden ze in de wandelgangen door collega’s van Elkekastopmaat.nl genoemd, de kasten met verticale latten die tegenwoordig helemaal booming zijn. En oooh, wat zijn ze mooi!

Een draaideurkast met een open vak in eiken-fineer in een keuken in Zeist. Een wandkast met doorgang in een living in Hilversum. Je vindt deze ‘latjeskasten’ in kantoren, slaapkamers, woonkamers, entrees en keukens in heel Nederland. En het wemelt er bovendien van op de socials, weet adviseur Marc. En dat is niet voor niets, want de kasten met de verticale lijnstructuur en klassieke uitstraling geven sfeer en warmte aan elke ruimte en zijn helemaal de trend van nú.

Schuren en oliën

Tijdens het productieproces wordt in de werkplaats van Elkekastopmaat.nl het eikenfineer eerst geschuurd en daarna handmatig geolied in de tint die de klant wil. Met pakweg veertig verschillende kleuren is er altijd een tint die past bij de ruimte waar de kast een plek krijgt, geeft Marc aan. Vervolgens gaan de op maat gemaakte losse delen vanuit de werkplaats richting de klant, waar onze eigen monteurs de kast monteren.

Combimeubels

Landelijke trends worden door Elkekastopmaat.nl nauwgezet gevolgd. Bijvoorbeeld de trend om meerdere functies in één meubel te combineren: een boekenkast waarin een computerwerkplek is gecombineerd of een haardmeubel met een tv. “Praktisch, modern en superleuk om één van je wanden mee te vullen. Onze ontwerpers en meubelmakers zijn creatief en dat geldt ook voor onze klanten, die regelmatig zelf met de leukste ideeën komen. Zo willen we als meubelmakerij continu blijven vernieuwen en verrassen.”

Een rommeltje?

Bijkeukenkasten doen het tegenwoordig ook heel goed, geeft Marc aan. “De bijkeuken is bij uitstek een plek waar heel veel dingen bewaard en opgeborgen worden en waar het al snel een rommeltje is. Een ruimte die wordt gebruikt voor het opslaan van voorraad, het opbergen van spullen en als werk- en wasruimte. Want steeds vaker is de bijkeuken de plek waar de wasmachine en droger staan, met alle wasgoed vandien. Van een goed georganiseerde bijkeuken wordt natuurlijk iedereen blij. We hebben met een praktische kastenindeling al bij honderden huishoudens van een rommel- en washok  een georganiseerde bijkeuken weten te maken.”

Zo praktisch!

En wat dacht je van de hal, ook zo’n ruimte waar het al snel een rommeltje is. “Denk dan  bijvoorbeeld aan een praktische halkast. Met een draaideurkast van Elkekastopmaat.nl heb je een plek voor al je spullen. Van een strakke draaideur of een draaideur met klassiek ingefreesde profielen tot een draaideur in eikenhout of een fraaie geschilderde draaideurkast. Ook bij schuine wanden maken wij de draaideurkast exact op maat, want met ‘elke kast op maat’ kan je letterlijk alle kanten op.”