Skip to content

Zo laat je een kast op maat bouwen

Een kast laten bouwen is misschien minder makkelijk dan het kopen van een standaardkast. Aan de andere kant is het juist stukken eenvoudiger. Elkekastopmaat.nl helpt je in 4 stappen.

#1 Showroom
De eerste stap? De kennismaking in de showroom aan de Bellstraat, gewapend met thuis opgenomen maten en wellicht wat foto’s van de bestaande situatie. Samen bekijk je de mogelijkheden, technieken en materialen en probeer je zelf eens hoe een schuifdeur schuift, een draaideur draait en een lade loopt.

#2 Ontwerp
Zijn jullie het eens over wat voor soort kast het precies wordt, dan maakt één van de adviseurs van Elkekastopmaat.nl een schetsontwerp. Daarbij wordt rekening gehouden met gebruiksdoelen (wat voor boeken, welke kleding of welke spullen komen er in de kast) en natuurlijk de beschikbare ruimte. Na akkoord begint het officiële maakproces.

#3 Inmeten en fabriceren
Elke kast van Elkekastopmaat.nl wordt nauwkeurig bij de klant ingemeten door onze eigen kastenbouwers.

Vervolgens krijg je een werktekening overeenkomstig wat is afgesproken. Na een laatste check gaan ze in de werkplaats aan de slag.

#4 Inbouwen
De laatste stap is het inbouwen. Je hoeft zelf helemaal niets te boren, hameren of schroeven. De kast wordt compleet afgemonteerd!