Skip to content

Hans van DIjk - Gecertificeerd Financieel Planner

Wij van wc-eend adviseren wc-eend?

Bij Midden Nederland Hypotheken adviseren we de ene persoon een andere geldverstrekker dan de ander. Waarop we die keuze baseren? Ik leg het u uit. 

Voorwaarden geldverstrekkers

Geldverstrekkers bepalen zelf de voorwaarden voor het lenen van geld. Deze voorwaarden moeten bij uw wensenlijstje passen. Misschien wilt u altijd volledig en zonder extra kosten kunnen aflossen? Dat kan vanwege een gevoel van vrijheid zijn, of bijvoorbeeld omdat er een sterke inkomensstijging verwacht wordt of misschien wel een grote schenking. Bij meerdere geldverstrekkers mag u 100% boetevrij aflossen, zolang het uit eigen geld gebeurt.
Ook het rentepercentage speelt een belangrijke rol in de keuze voor een geldverstrekker. Waar de ene bank sterk is met de tarieven voor een duurzame woning, is de andere bank juist gunstiger wanneer de lening met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt wordt.

Ondernemer?

Bent u ondernemer, dan is het mogelijk gunstig om een prognose over het lopende jaar mee te nemen. De meeste banken nemen dit niet mee in hun berekening, maar vanaf de tweede helft van het jaar kán het wel.

 

Termijn eigenaar woning

Wordt u over 3 maanden al eigenaar van de woning of duurt het nog een jaar? Ook dan komen we bij verschillende geldverstrekkers uit. De één heeft namelijk een offertetermijn van drie maanden, de andere geldverstrekker 12 maanden. Zo zijn er meer voorbeelden te geven. Wat ik maar zeggen wil: loop niet zomaar bij uw ‘eigen’ bank binnen, maar laat u breed informeren. En ja, dat klinkt misschien als ‘wij van wc-eend adviseren wc-eend’. Maar…. zo onlogisch klinkt het niet, toch?!

 

Persoonlijk advies nodig? Kom langs op de Midden Nederland Hypotheken inloopdag bij kantoor Barneveld op donderdag 28 september of maandag 2 oktober van 13.00 tot 20.00 uur.

 

Gepubliceerd op 20 september 2023