Skip to content

Woonlastenverzekering

U hebt een leuke baan met een vast inkomen en een eigen huis. De hypotheek en uw andere vaste lasten kunt u prima betalen van uw salaris. Maar wat als u uw baan kwijtraakt of arbeidsongeschikt raakt? Met een woonlastenverzekering regelen we dat u ook dan in uw huis kunt blijven wonen!

icon-check-thin

Altijd een scherpe premie

We vergelijken tientallen verzekeraars voor het beste verzekeringsaanbod.

icon-check-thin

Deskundig advies

Door een vertrouwd financieel adviseur die uw hypotheek en persoonlijke situatie kent.

icon-check-thin

★★★★★

Klanten beoordelen ons met een 9,8!

Inkomensterugval bij langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid

Gelukkig staat u er in Nederland niet alleen voor als u langdurig ziek wordt of arbeidsongeschikt. Bij ziekte betaalt uw werkgever bijvoorbeeld nog twee jaar uw salaris door. In het tweede jaar krijgt u wel nog maar 70% van uw laatstverdiende loon. Bent u nog langer ziek? Dan wordt er gekeken of u een arbeidsongeschiktheiduitkering kunt krijgen. U komt dan in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). In inkomen doet u dan een flinke stap terug. Daarom is een woonlastenverzekering handig. Die keert in zo’n geval uit, waardoor u toch uw maandlasten kunt blijven betalen.

Woonlastenverzekering voor als u werkloos raakt

Raakt u uw baan kwijt? Dan ontvangt u in eerste instantie een WW-uitkering. Bij langdurige werkloosheid valt u terug in de bijstand. U heeft dan waarschijnlijk elke maand fors minder inkomen. Het betalen van de hypotheek en andere vaste lasten kan dan een probleem worden. Met een woonlastenverzekering kunt u in zo’n situatie toch in uw huis blijven wonen. Een prettige gedachte!

Persoonlijk advies bij het afsluiten van uw woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering kunt u dus de betaling van uw woonlasten veiligstellen. U bepaalt zelf welk deel van uw woonlasten u verzekert. Ook kunt zelf kiezen of u alleen het risico op arbeidsongeschiktheid, alleen het risico op werkloosheid of beide risico’s afdekt. Uiteraard kunt u daarbij terugvallen op het deskundige advies van onze onafhankelijke financieel adviseur.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot een woonlastenverzekering te bespreken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.