Skip to content

Vier stappen voor een hypotheek met een lage hypotheekrente

Stappenplan voor een hypotheek

Welke stappen zijn er nodig voor een uitstekende hypotheek? Wilt u ook zorgeloos wonen? Onze hypotheekadviseur helpt u. Bekijk de stappen.

01.

Tijd voor oriënteren

U maakt kennis met onze hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur inventariseert uitvoerig uw wensen rondom de woning en de hypotheek.

Oriënteren

De ervaren hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken weet precies welke vragen er nodig zijn om uw wensen, doelen en financiële situatie goed in kaart te brengen. Dit leidt tot een gedegen advies. De hyptheekadviseur bekijkt wat u kunt lenen. Dit is gebaseerd op uw inkomen nu, maar ook andere gegevens, zoals eventuele leningen en uw leeftijd, spelen mee. Voor AOW’ers gelden er bijvoorbeeld andere regels. Ook krijgt u te horen wat de kosten voor advies zijn. Deze kosten zijn doorgaans aftrekbaar van de belasting.

02.

Tijd voor hypotheekadvies

In deze stap geeft de hypotheekadviseur advies over uw hypotheek. Omdat Midden Nederland Hypotheken onafhankelijk is, krijgt u altijd een hypotheek die bij u past en altijd een lage hypotheekrente.

Adviesfase

In de adviesfase wordt verder gekeken dan alleen de hypotheek. Ook de situaties bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en na pensionering komen aan de orde. De hypotheekadviseur rekent uit wat voor gevolgen deze situaties hebben voor uw inkomen en dus voor uw hypotheekbetaling. Er volgt dan ook advies over eventuele verzekeringen. Zo kunt u altijd rustig blijven wonen.

Verder adviseert de hypotheekadviseur over de meest passende hypotheekvorm en rentevaste periode. Er volgt dan ook advies over welke geldverstrekker het best past bij uw persoonlijke situatie.

03.

Tijd voor regelen

Midden Nederland Hypotheken vraagt de hypotheekofferte aan. Ook andere formulieren worden samen met u ingevuld.

Eén van de voordelen van Midden Nederland Hypotheken is dat wij een ervaren binnendienst hebben. Zij helpen u graag met het verzamelen van de benodigde documenten voor de geldverstrekker. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een taxatierapport en het onderhouden van contacten met de bank. Er worden formulieren ingevuld voor bijvoorbeeld de verzekering. Ook vragen wij bewijsstukken op die de bank nodig heeft en we controleren deze. Tot slot bewaken we de voortgang van het proces, zodat alles op tijd bij de notaris aanwezig is. Daarbij hoort dat we de notaris informeren en erop toezien dat de afrekening van de notaris klopt.

04.

Tijd voor beheer van uw hypotheek

Na passeren van de hypotheek houdt de hypotheekadviseur periodiek contact met u. Op deze manier houden we in de gaten of of de hypotheek in de toekomst nog steeds bij uw situatie past.

Allereerst verzorgt onze hypotheekadviseur op uw verzoek eenmalig de voorlopige teruggave. U krijgt dan maandelijks een bedrag van de Belastingdienst gestort. Maar daar blijft het niet bij. In de toekomst kan er veel veranderen. Denk aan gezinsuitbreiding en ouder worden, waarbij kinderen het huis uitgaan. Dit heeft invloed op uw woonwens en ook op uw hypotheek. Past de hypotheek nog wel bij u? Dekt de verzekering nog wel voldoende? Bij al deze vragen staan wij voor u klaar. Ook in vervelende situaties, zoals bij overlijden of echtscheiding. De ervaren hypotheekadviseur geeft dan persoonlijk hypotheekadvies en weet precies wat er voor u moet worden geregeld.