Skip to content

Overige hypotheekvormen

Op dit moment kunt u alleen een aflossingsvrije hypotheek, een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek afsluiten. Tot 2013 waren er ook andere hypotheekvormen mogelijk. Heeft u zo’n ‘oude’ hypotheek? Dan kijken we graag samen of het slim is om deze hypotheekvormen te behouden.

icon-check-thin

Ruime keuze

Wij vergelijken meer dan 30 aanbieders voor de beste hypotheek.

icon-check-thin

Deskundig advies

Door ervaren hypotheekadviseurs die alles over ‘oude’ hypotheken weten.

icon-check-thin

★★★★★

Klanten beoordelen ons met een 9,8!

Levenhypotheek

De levenhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een gemengde levensverzekering. Tijdens de looptijd van de hypotheek wordt er niet afgelost. Bij een levenhypotheek betaalt u rente voor de lening en premie voor de gemengde verzekering. De premie bestaat uit twee delen: een spaar- of beleggingsdeel en een risicodeel. Met het spaar- of beleggingsdeel wordt vermogen opgebouwd waarmee de hypotheek kan worden afgelost. Met het risicodeel is men verzekerd van een uitkering bij overlijden. De verzekeraars brengen kosten met name in de eerste jaren in rekening. Hierdoor is de eerste paar jaar verhoudingsgewijs een gering deel van de premie beschikbaar als zuivere spaar/beleggingspremie. Met een levenhypotheek loopt u vaak risico. Bij de levenhypotheek is er vaak geen of een zeer lage gegarandeerde uitkering (op de einddatum).

Hybride hypotheek

De hybride hypotheek is een combinatie van een spaar- en een levenhypotheek. Tijdens de looptijd van de hypotheek wordt er niet afgelost. Bij een hybride hypotheek betaalt u rente voor de lening en premie voor de spaar-/beleggingsverzekering. De premie bestaat uit twee delen: een spaar- en/of beleggingsdeel en een risicodeel. Met het spaar- of beleggingsdeel wordt vermogen opgebouwd waarmee de hypotheek kan worden afgelost. Met het risicodeel is men verzekerd van een uitkering bij overlijden. U kunt zelf de verhouding bepalen tussen het sparen en beleggen. Switchen tussen het spaar- en beleggingsgedeelte is mogelijk. Met het beleggingsdeel loopt u risico. De beleggingen kunnen een hoger rendement dan bij sparen opleveren. Met het spaardeel bent u gegarandeerd van aflossing.

Beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een beleggingsrekening. Tijdens de looptijd van de hypotheek wordt er niet afgelost. Er wordt periodiek of eenmalig een bedrag gestort op een beleggingsrekening. Op de einddatum kan met de opgebouwde waarde van de beleggingsrekening de hypotheek worden afgelost. Bij een beleggingshypotheek loopt u risico. Er kan gekozen worden voor een groot aantal beleggingsmogelijkheden: van defensief tot offensief. Veelal wordt er gekozen voor het beleggen in aandelen en obligaties. Bij de beleggingshypotheek bestaat de kans op hoge rendementen. Indien een overlijdensrisicodekking gewenst is, dient daarvoor een losse overlijdensrisicoverzekering afgesloten te worden.

Krediethypotheek

Een krediethypotheek is een soort doorlopend krediet met uw huis als onderpand. U kunt, tot een vooraf bepaalde kredietlimiet, vrij beschikken over een gedeelte van de overwaarde in uw eigen woning. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente ligt stukken lager dan bij een gewoon consumptief krediet omdat uw huis als onderpand dient. Oudere mensen kunnen een krediethypotheek gebruiken als aanvulling op hun pensioen. Deze hypotheekvorm wordt vaak gebruikt als opeetconstructie of als alternatief voor een normaal doorlopend krediet en veel minder als hypotheekvorm om een huis mee te financieren. Bij consumptief gebruik profiteert u niet van de hypotheekrenteaftrek. Bij een krediethypotheek bepaalt u zelf of u wilt aflossen.

Maak een vrijblijvende afspraak om alle mogelijkheden omtrent de overige hypotheken te bespreken

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze hypotheekadviseurs
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.