Skip to content

Schadeloosstelling en onteigening

Onteigening van uw boerenbedrijf heeft grote emotionele en financiële consequenties. De (agrarisch) onteigeningsdeskundige van Midden Nederland Makelaars begeleidt u in het onteigeningsproces en zorgt dat u de juiste schadeloosstelling krijgt.

icon-check-thin

Bewezen kennis

Onze (agrarisch) onteigeningsdeskundige is DOBS- en LRGD-geregistreerd.

icon-check-thin

Ruime ervaring

We hebben al tientallen agrariërs en overige bedrijven begeleid bij onteigeninsprocedures.

icon-check-thin

Gratis ondersteuning

In veel gevallen worden onze ondersteuningskosten vergoed door de overheid of een projectontwikkelaar.

Compensatie voor schade door onteigening

Ligt uw woning, grond of bedrijfspand in een gebied waar het Rijk, de provincie, uw gemeente een project wil uitvoeren? En wordt u het niet onderling eens over een schadevergoeding? Dan kan de overheid besluiten u te onteigenen. U moet uw bedrijf of woning dan gedwongen verlaten. In zo’n geval heeft u recht op financiële compensatie.

Onteigeningsdeskundige Midden Nederland

Vragen over een onteigening of schadeloosstelling?

Stel ze aan onze onteigeningsdeskundige

Verschillende soorten schade door onteigening

Bij onteigening is er vaak sprake van verschillende soorten schades. Te denken valt aan vermogensschade, inkomstenschade, verplaatsingsschade en mogelijk ook financieringsschade. Van financieringsschade is sprake wanneer het kapitaal dat vrijkomt bij de onteigening niet toereikend is voor nieuwe huisvesting. Midden Nederland Makelaars brengt alle soorten schades zorgvuldig voor u in kaart.

Gratis advies en ondersteuning bij onteigening

Heeft u te maken met een onteigening door een overheidsorgaan of met een projectontwikkelaar die uw onroerende zaak wil aankopen? Dan kunt u gratis advies krijgen van een onteigeningsdeskundige en/of rentmeester. De deskundigekosten worden namelijk vergoed, mits deze redelijk zijn (dubbele redelijkheidstoets).

Komt u er niet uit met de overheid of een projectontwikkelaar?

Maak een afspraak met onze onteigeningsdeskundige

Maak kennis met onze onteigeningsdeskundige

Jaap Ridderhof is de onteigeningsdeskundige en rentmeester van Midden Nederland Makelaars. Hij is ingeschreven in het register van DOBS (Deskundigen Onteigening en Bestuursrechtelijke Schadevergoeding) en bij het LRGD (Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen). Jaap vertegenwoordigde onder meer agrarisch ondernemers die moesten wijken voor de verbreding A1 – A28 (knooppunt Hoevelaken), de rondweg Voorthuizen en de rondweg Barneveld.

Makelaars van Midden Nederland taxeren agrarisch onroerend goed

Geen slapeloze nachten tijdens de onteigeningsprocedure?

Zakelijk advies in een emotionele periode

Afscheid nemen van een plek die u vertrouwd is. Van een woning of bedrijf waar uw wortels en herinneringen liggen. Dat is vaak lastig. Bij Midden Nederland Makelaars houden we rekening met de emoties die daarbij komen kijken, terwijl we tegelijkertijd zakelijk en neutraal uw belangen behartigen in de onderhandelingen met de overheid of de projectontwikkelaar. Vanwege de grote belangen en complexiteit van de procedure raden we u aan om al vroeg in het onteigeningsproces contact op te nemen met onze onteigeningsdeskundige en rentmeester. We kunnen u dan optimaal begeleiden, lastige gesprekken overnemen en zorgen dat u minimaal een integrale schadeloosstelling ontvangt.

Planschade bij wijziging bestemmingsplan

Wordt u niet onteigend, maar wijzigt wel het bestemmingsplan in uw omgeving? Dan kan dat ook nadelige gevolgen hebben voor u. Zo is het mogelijk dat u te maken krijgt met een waardevermindering van uw onroerend goed of dat er sprake is van inkomstenderving. Dit wordt planschade genoemd. Ook uitzichtverlies, aantasting van uw privacy, een verslechtering van milieuomstandigheden en een toename van geluidsoverlast zijn vormen van planschade die kunnen ontstaan bij de wijziging van een bestemmingsplan. Midden Nederland Makelaars helpt u graag om deze planschade te claimen.

Neem vrijblijvend contact op over onteigening en schadeloosstelling

Laat een bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.