Skip to content

Nationale hypotheek garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) profiteert u van een lagere hypotheekrente én beperkt u de financiële risico’s bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of relatiebeëidiging. Prettig idee toch? Ook bij Midden Nederland Hypotheken kunt u natuurlijk zo’n hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie Afsluiten.

icon-check-thin

Meer zekerheid

Blijf nooit achter met een restschuld.

icon-check-thin

Lagere maandlasten

Door een korting op uw hypotheekrente.

icon-check-thin

Fiscaal aftrekbaar

Een deel van de premie krijgt u terug.

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie voor het terugbetalen van hypotheken. Als u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluit, weet uw hypotheekverstrekker zeker dat de lening wordt afgelost. Ook als u bijvoorbeeld uw baan verliest, arbeidsongeschikt raakt of gaat scheiden. Die extra zekerheid zorgt ervoor dat uw hypotheekverstrekker graag een lagere hypotheekrente biedt.

Hoe werkt de Nationale Hypotheek Garantie?

De Nationale Hypotheek Garantie sluit u af bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. U betaalt hiervoor een percentage van uw hypotheekbedrag. Op dit moment zijn de kosten voor het afsluiten van een hypotheek met NHG 0,7% van de totale hypotheek. Dus bij een hypotheek van € 275.000,- betaalt u € 1.925,- aan NHG-kosten. Het voordeel is wel dat deze kosten aftrekbaar zijn. U krijgt dus een mooi deel terug van de Belastingdienst!

Maximale hypotheek met NHG-garantie

Voor veel woningen in Nederland kunt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten. De grens? Die ligt in 2021 bij een woning van 325.000 euro. Neemt u energiebesparende maatregelen? Dan is de kostengrens voor een NHG-hypotheek zelfs 344.500 euro. Duurdere woningen komen niet in aanmerking voor een hypotheek met NHG-garantie.

Ook hypotheek met NHG voor senioren?

Bij hypotheekaanvragers die al AOW ontvangen of binnen tien jaar de AOW-leeftijd bereiken, is het voor geldverstrekkers mogelijk om te rekenen met de werkelijke lasten. In combinatie met de garantiestelling van NHG maakt deze wijziging een verantwoorde verhoging van de leencapaciteit mogelijk voor senioren. In veel gevallen kan men hierdoor wél een nieuwe woning financieren. En vaak zelfs tegen lagere maandlasten!

Neem vrijblijvend contact met ons op over de NHG

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze hypotheekadviseurs
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.