Natuurinclusieve bestrating
Van den Hoorn adviseert bewoners van nieuwbouwwoningen
“Om extreme regenval, zoals deze lente, beter aan te kunnen, wil de gemeente dat in de wijk Bloemendal de tuinen zo min mogelijk worden verhard zodat regenwater de bodem in kan trekken”, vertelt Erik van den Hoorn. “Afhankelijk van het type woning mag u de tuin maar voor een kwart tot de helft bestraten. Dat vergt wat aanpassingen bij het inrichten van uw tuin.”
Bij Van den Hoorn kunt u al jarenlang terecht voor vers gesneden graszoden. Maar ook de mogelijkheden op het gebied van bestrating zijn legio. Erik: “Voor het creëren van paden, terrassen en opritten in de natuurinclusieve tuin kunt u denken aan halfverharding. Split of gravimex is een perfecte tussenoplossing. In onze showtuin laten we u graag de verschillende opties zien. Een prachtige optie is bijvoorbeeld Achterhoeks Padvast. Ideaal voor tuinpaden. Het stuift niet, blijft stabiel liggen en loopt u dus ook niet mee naar binnen. Het ziet er bovendien mooi natuurlijk uit. Gaat u liever voor een uitgesproken kleur? Dan is één van onze vele grindsoorten een goede optie.”
Ook grasbetontegels of waterdoorlatende klinkers laten regenwater naar de bodem doorsijpelen, wat helpt bij het voorkomen van wateroverlast en het bevorderen van de grondwatervoorraad. Erik: “Een gave optie is de grasbetontegel van Schellevis. Een zeskantige tegel in antraciet of lichtgrijs die een uniek oud-Hollands tegeltjes effect geeft. Of kom eens kijken naar Citta Klimata. Dat lijken allemaal losse keien, maar onder het zand zijn ze verbonden aan elkaar in tegels van 60×60 cm.”
Bij Van den Hoorn adviseren ze u graag over de mogelijkheden van het creëren van een natuurinclusieve tuin.