Skip to content

default

Hoe is het nu met… Bloemendal

Zo ziet de nieuwe wijk Bloemendal er inmiddels uit

Bent u al een tijdje niet aan de noordkant van Barneveld geweest? Dan hebt u een metamorfose gemist. De wijk Bloemendal schiet er de grond uit.

Op dit moment worden de laatste woningen van fase 1 gebouwd en zijn de voorbereidingen voor de volgende fases in volle gang. In fase 2a, nabij de Nijkerkerweg, komen ruim 150 woningen. Vervolgens zal fase 2b verrijzen, achter de hockeyvelden. Dit deel omvat de sociale voorzieningen zoals een school, medisch centrum en supermarkt.

Ook de wijk zelf krijgt steeds meer vorm. Dit voorjaar zijn er drie bruggen geplaatst om de wijk beter bereikbaar te maken. Het gaat om een brug voor autoverkeer en een brug voor fietsers en voetgangers (Tweelingbrug) in het verlengde van de Laan van Verzet. Daarnaast is aan het einde van het Koeriersterspad een brug gelegd voor fietsers en voetgangers (Slangenbrug) om een fietsverbinding naar de Bloemendaallaan mogelijk te maken.

De nieuwbouwwijk wordt uiteindelijk zo’n 80 hectare groot. Ter vergelijking: dat is ongeveer net zo groot als de wijken De Burgt en Veller samen. Er komen zo’n 1.500 woningen. Die worden tot en met 2030 gebouwd.

Gepubliceerd op 18 juli 2024