Skip to content

Europa Parket: de grootste vloerenspecialist

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan wil je veel keuze, goed advies, direct zien hoe zo’n vloer bij jou thuis staat én dat alles het liefst op één adres. Dat kan! Want Europa Parket opent in maart 2022 de grootste vloerenshowroom van Nederland.

Het nieuwe Europa Parket wordt een woonwinkel vol beleving. Geen rekken vol voorbeeldstalen, maar mooie showkamers waarin je gevoel voor het product krijgt. Waar je goed advies krijgt, ondersteund door digitale visualisaties. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speelruimte. Waar je in het atelier zelfs je eigen vloer kunt kleuren of je kunt laten adviseren over het onderhoud ervan door één van de vakmensen van Europa Parket. Het wordt kortom dé vloerenshowroom van Midden-Nederland. En heb je een vloer uitgezocht, dan wordt die door het eigen team met vloerenleggers vakkundig bij je thuis gemonteerd.

Dé vloerenspecialist
Het assortiment van Europa Parket is enorm uitgebreid: massief houten vloeren, parketvloeren, patroonvloeren, pvc-vloeren en laminaatvloeren in allerlei kleuren en uitvoeringen. “We verkopen dus zeker niet alleen parketvloeren”, lacht eigenaar Lars Versteeg terwijl hij door de showroom loopt. “Hier in onze huidige showroom hebben we ‘slechts’ 600 m2 de ruimte, maar in het nieuwe pand hebben we straks 1.600 m2 vloeroppervlak verdeeld over twee verdiepingen. Eén met de parket- en massief houten vloeren en op de tweede verdieping pvc, laminaat en onze outlet. Daar kunnen we dus écht uitpakken en dat gaan we dan ook zeker doen.”

Familiebedrijf
Europa Parket is een echt familiebedrijf, dat werd opgericht door de ouders van de huidige eigenaar Lars Versteeg. “Mijn vader begon in 1967 met de retail- en vloerenleggerstak en eind jaren zeventig startte mijn moeder de groothandel Flamingo Parket. Zelf begon ik als vloerenlegger en in 1985 richtte ik de productietak op. Dat is een goede zet geweest. Doordat we een eigen vloerenfabriek hebben kunnen we veel servicegerichter werken. We zijn niet afhankelijk van externe fabrieken en kunnen alle klantwensen vervullen. Denk aan het bekleden van trappen met exact hetzelfde hout als de vloer. Vanuit de nieuwe showroom kun je straks live meekijken bij de productie in de fabriek via grote ramen.”

Europa Parket verhuist eind maart officieel naar het nieuwe bedrijfspand aan de Grote Bosweg 17 (in de Harselaar-Driehoek, tegen de A1). In de tussentijd is de showroom op de ‘oude’ locatie aan de Harselaarseweg 51 geopend. Met 600 m2 vind je daar ongetwijfeld wat je zoekt.

 

Europa Parket
Harselaarseweg 51
Barneveld
0342 – 491 919
www.europaparket.nl