Skip to content

Europa Parket: meer dan 1.600 m2 vloerinspiratie

Een indrukwekkende trap voert richting de eerste verdieping waar bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van inspiratie waarin vloeren een overtuigende hoofdrol spelen. Welkom in de nieuwe showroom van Europa Parket!
Europa Parket groeide in de afgelopen decennia uit tot dé vloerenspecialist van Nederland en verzilverde dit met de bouw van een indrukwekkende showroom aan de Grote Bosweg 17(in de Harselaar-Driehoek, tegen de A1).In maar liefst acht fonkelnieuwe sfeerkamers in verschillende woonstijlen krijgen bezoekers een perfect beeld van wat verschillende houten vloeren en legverbanden doen met de uitstraling van hun woning. De showroom is bijna drie keer zo groot als voorheen en dat betekent dus nóg meer keuze.Met 1.000 m2 aan houten vloeren en 600 m2 aan inspiratie in pvc, laminaat en traprenovatie is een passende vloer binnen handbereik.Hoewel de consument de afgelopen jarenpvc- en andersoortige vloeren omarmde (die je vindt op de bovenste verdieping van Europa Parket), blijft hout populair. Sterker nog, houten vloeren mogen zich anno 2022 zelfs verheugen op een voorzichtige, maar overtuigende comeback.

 

Dat heeft alles te maken met de wereldwijde bewustwording over de combinatie van hout met vloerverwarming. “Een houten vloer is duurzaam en heeft een lage warmteweerstand”, weet Steven Hartogsveld van Europa Parket. “Hout houdt warmte langer vast dan andere materialen en blijkt ook nog eens kostenbesparend te werken bij een warmtepomp. Consumenten kiezen daarom steeds geruster voor houten parket bij hun vloerverwarming en/of koeling. Europa Parket heeft nu hybride parketvloeren in het assortiment die qua onderhoud en prijs vergelijkbaar zijn met een pvc vloer, maar met de onmiskenbare warmte van echt hout.

 

In de nieuwe showroom van Europa Parket zijn met zorg sfeerkamers ingericht, waarin houten vloeren de aandacht trekken van bezoekers. Met zoveel keuze is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken, weet Steven, maar zijn ervaren collega-adviseurs loodsen hun klanten daar moeiteloos doorheen. Speciaal ontworpen stellingen bieden een optimaal overzicht van de mogelijkheden, en ook bij het kiezen van de juiste kleur van je favoriete vloer heeft Europa Parket een handige noviteit: met een geavanceerd lichtsysteem zie je niet alleen hoe een vloer er bij daglicht uitziet, maar weet je ook hoe het hout oogt als het avond is.

 

Totaalplaatje

Bezoekers van de nieuwe vloerenshowroom van Europa Parket worden geïnspireerd met de mooiste vloeren, maar kunnen ook in gesprek gaan met een interieurarchitect voor het realiseren van een totaalplaatje voor hun woning. In het speciaal hiervoor ingerichte Atelier, grenzend aan de showroom op de eerste verdieping, is hier alle ruimte en gelegenheid voor.