Skip to content

Hoe voer je vieze keukengeurtjes af?

Ja hoor, weer een hot item bij Van Ginkel Keukens. Deze keer de recirculatie afzuigkap, waarbij lucht zonder afvoer uit de keuken wordt gefilterd.

Een behoorlijk actueel onderwerp voor mensen met een nieuwbouwhuis, weet Evert Brouwer van Van Ginkel Keukens uit ervaring. Want in nieuwe woningen ontbreekt het vanwege de strenge regelgeving aan de mogelijkheid van een afvoer voor een afzuigkap. Dan is de oplossing dus een recirculatie afzuigkap. Die werkt met een filter, legt Evert uit.

“Geuren worden door dit filter geneutraliseerd en vervolgens de keuken weer ingeblazen.” Er zijn wat nadelen verbonden aan zo’n recirculatie afzuigkap. Hij is minder krachtig dan een afzuigkap met een afvoer naar buiten en  hij maakt wat meer geluid. Ook worden geurtjes minder effectief weggehaald met het recirculatiesysteem. De vertrouwde optie is een afzuigkap met afvoer naar buiten: een effectief systeem waarbij kookdampen via een brandvertragende gladde pvc-buis naar buiten wordt afgevoerd. “Dit type afzuigkappen maakt weinig geluid, voert kookdampen effectief af en werkt het beste, maar is dus niet altijd te realiseren in alle keukens of woningen.”

Bij Van Ginkel Keukens vind je beide systemen en Evert en zijn collega’s vertellen er je graag alles over.

www.vanginkelkeukens.nl