Skip to content

Maximale hypotheek

Om te bepalen welk bedrag u kunt lenen aan hypotheek, kijkt de bank onder andere naar uw inkomen. De hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken rekent de mogelijkheden voor u uit. Het voordeel hiervan is dat u precies weet voor welk bedrag u uw droomhuis kunt kopen.

Hoe kan ik een hypotheek afsluiten?

Inmiddels kijken banken niet meer alleen naar het inkomen van de aanvrager. Meerdere factoren zijn afhankelijk van de hoogte van de hypotheek. Vast staat wel dat het een momentopname is. De hypotheekverstrekker bepaalt de hoogte van de hypotheek. Dat gebeurt aan de hand van geldende voorwaarden op dat moment, dus ook aan de hand van de op dat moment geldende rentestand. Bij een lage rentestand geldt een hogere maximale hypotheek en bij een hoge rentestand logischerwijs een lagere maximale hypotheek.

Waarop moet u letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Bij het afsluiten van een hypotheek heeft de hoogte van de rente veel invloed op de uiteindelijke maandlasten. Hoe lager de rente, hoe gunstiger de maandlasten tijdens de afgesproken rentevaste periode. Als de rentevaste periode ten einde loopt, moet u een nieuwe periode afspreken. Wat als de rente op dat moment veel hoger is dan toen u 5 of 10 jaar geleden de hypotheek afsloot?

Hoe kan ik mijn hypotheek berekenen?

Wanneer u hier van tevoren niet over nadenkt, loopt u het risico dat uw maandlasten ineens fors stijgen. De vraag is: kunt u dat betalen, als u al aan uw maximale hypotheek zit? Om dit te voorkomen kiest u, bij het afsluiten of verlengen van uw hypotheek, voor een zo lang mogelijke rentevaste periode. Houd daarnaast altijd rekening met onvoorziene omstandigheden. Een eventueel overlijden van uw partner, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid mogen geen reden zijn om uw hypotheeklasten niet meer te kunnen betalen. Samen met de hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken in Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Putten, Ermelo of Harderwijk bespreekt en berekent u de verschillende situaties.

Welke hypotheek past het best bij mij?

Tegenwoordig moet er bij nieuwe hypotheken direct maandelijks afgelost worden. Dit kan met een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Door het aflossen op de hypotheek wordt de schuld elke maand een stukje lager. Aan het eind van de hypotheek is alles afgelost en is het huis volledig van u. De hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken bekijkt graag samen met u welke hypotheek het best bij u past. Maak nu een afspraak met de hypotheekadviseur in Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Putten, Ermelo of Harderwijk.