Skip to content

‘Nieuw matras blijkt geen overbodige luxe’

Beddenspecialist Van Veldhuizen helpt echtpaar Langeweg aan slaapcomfort

Wat doe je als je een waterbed en een boxspring met topper hebt versleten maar nog steeds niet lekker slaapt? Marjan en Marius Langeweg uit Barneveld hoorden positieve verhalen over Beddenspecialist van Veldhuizen en reden richting Kootwijkerbroek.

Bovenaan hun wensenlijstje? Een héél groot bed zonder naad. En een matras waarop ze de komende jaren beiden eindelijk zouden kunnen genieten van een rustige, goede nachtrust. Een bezoek aan Van Veldhuizen leverde hen behalve een uitgebreide ‘zoek- en probeertocht’ door de winkel ook héél veel kennis op over hun eigen slaapgedrag op, vertelt Marjan, want ze kregen er tijdelijk een bedpartner bij: de SlaapID. “Een elastische band met een sensor, die we ’s nachts om de borst moesten  dragen en die onze slaaphouding en -bewegingen registreerde. Toen Elibert die uitlas bleek dat we allebei behoorlijk onrustig sliepen. Een nieuw matras zou dus geen overbodige luxe zijn.”

Technogel

De keuze viel uiteindelijk op een boxspring van Ergosleep met daarop een Technogel-matras uit één stuk (“we wilden absoluut geen naad”) én twee nieuwe hoofdkussens. “We hadden ons online al georiënteerd op zo’n gelmatras, omdat het ons een mooie tussenvorm leek voor een waterbed en een gewoon matras. Het voelt ook een beetje als een waterbed, want het vormt zich naar je lichaamsvormen. Het is alleen steviger en minder beweeglijk, waardoor het heel comfortabel ligt.”

Half augustus werd het bed afgeleverd en geplaatst in de kelder van hun nieuwe woning in Barneveld. “Ze kwamen met drie man sterk”, vertelt Marius. “En heel geconcentreerd hebben ze het bed geïnstalleerd op het onderstel. Daar komt nog heel wat bij kijken, want de drukpunten die tijdens het proefliggen in de winkel zijn geregistreerd moeten precies overeenkomen met de afstelling. Je kan echt merken dat deze mensen weten waar ze mee bezig zijn en dat er veel technische kennis bij komt kijken. Dat merkten we trouwens ook in de service achteraf: Elibert is laatst nog wezen kijken of alles naar tevredenheid was en of alles optimaal was afgestemd. En wat ook prettig is: toen we een keer belden naar de winkel, wisten ze precies wie we waren.”

De slaapervaring van de afgelopen eerste maand? “De grootte was even wennen, soms zijn we elkaar gewoon kwijt. Maar het slaapt goed. Het matras voelt heerlijk warm aan en houdt de lichaamswarmte goed vast. Ook de hoofdkussens zijn wennen. Je frommelt ze niet zo even onder je hoofd,  maar je legt je hoofd er echt in. Dat vermindert de last op onze schouders.” Om te kijken of het slaapgedrag van Marius en Marjan door het nieuwe bed daadwerkelijk verbeterd is, heeft het stel recent weer  geslapen met de SlaapID. “Ik slaap steeds beter en Marius blijkt veel stabieler te slapen; langer in dezelfde houding en meer op zijn rug. Dat uit zich in fitter opstaan, met minder pijntjes en meer energie.”