Skip to content

Sander en Puk vinden droomhuis

Echt op zoek naar een nieuwe woning waren ze niet. Maar toen Sander en Puk de twee-onder-een-kapper aan de Kerkstraat 5 op Funda zagen staan, waagden ze er toch een belletje aan naar Midden Nederland Makelaars.

Een rondleiding, een bouwkundige keuring en een paar weken verder mochten ze zich de trotse eigenaren noemen van de monumentale woning uit 1880. Inmiddels woont het Voorthuizense stel sinds augustus vorig jaar met heel veel plezier op hun nieuwe adres. Eerst met z’n tweetjes, maar sinds kort met een kleintje. Eigenlijk leek de woning te mooi om waar te zijn, blikt Puk terug. β€œWe woonden met heel veel plezier in een rug-aan-rug nieuwbouwwoning aan de Ploegschaar. Maar toen we deze woning in het centrum van Voorthuizen op Funda zagen staan, werden we nieuwsgierig. Een rondleiding kan geen kwaad, dachten wij. Eenmaal binnen zagen we dat het veel groter was dan we dachten. Ook de grote schuur vonden wij een plus en we vielen voor de karaktervolle hoge plafonds en de gezellige tuin. En ook al was de inrichting totaal niet onze smaak en moest er heel wat aan gebeuren, we zagen meteen de mogelijkheden. We deden daarom een voorzichtig bod en tot onze verrassing kwamen we er snel uit.”

Het bouwkundige rapport bleek geen obstakels te bevatten en fase 2 kon van start gaan: de oude woning verkopen. β€œDat ging ook via Midden Nederland Makelaars. We hebben de woning heel goed kunnen verkopen, wat ons ruimere armslag gaf voor aanpassingen in ons nieuwe huis.” Een grote verbouwing was niet nodig, maar de woning werd met behulp van familie en vrienden van onder tot boven onder handen genomen. De meest in het oog springende verandering is de wandvullende kast tussen de kamer en de keuken. De vloer in de woonkamer werd vervangen door houten vloerdelen, een nieuwe keuken werd geplaatst en het plafond en alle muren veranderden van kleur. Ook een stukje geschiedenis heeft een plekje gekregen in het interieur: een ingelijste foto van het huis zoals het ruim een eeuw geleden was. β€œToch bijzonder om te bedenken dat er op deze plek in Voorthuizen al meer dan een eeuw wordt geleefd. Ouderdom geeft het huis karakter en daar zijn we echt verliefd op geworden.”