Skip to content

Ervaren taxateurs in het buitengebied

Het taxeren van agrarische onroerende zaken is een vak apart. Midden Nederland Makelaars heeft daarom ervaren specialisten in huis die de nodige kennis en deskundigheid op zak hebben.

Wekelijks verzorgen de taxateurs van MNM taxaties van agrarische bedrijven en agrarische grond. Ook houden ze zich bezig met het waarderen van campings, landhuizen, woonboerderijen, en andere panden in het buitengebied. Hun kracht? Lokale marktkennis en jarenlange ervaring in agrarisch vastgoed. Dat is geen overbodige luxe, want anno 2023 lijken de taxatierichtlijnen met de dag complexer te worden.

Er komt het nodige kijken bij het schrijven van een taxatierapport. Bijvoorbeeld een uitgebreid onderzoek op locatie, een grondige raadpleging van het Kadaster en een studie van het bestemmingsplan. Ook wordt gekeken naar vergunningen en ontwikkelingen in de omgeving en in de markt. En eventueel wordt de waarde van slooprechten en productierechten in kaart gebracht. Al deze bevindingen worden meegenomen in het taxatierapport en wegen mee in de waardering.

 

Gijs Snoei - Beëdigd makelaar/taxateur o.z.

Contact?

Naast taxaties bij bedrijfsbeëindiging voeren de agrarisch taxateurs van Midden Nederland Makelaars taxaties van agrarisch onroerend goed uit voor bijvoorbeeld de inbreng of beëindiging van een maatschap of andere vennootschapsvormen. Ook bij het verkrijgen van financieringen, aan- en verkoopbeslissingen, onteigening, (erf)pachtzaken en erfbelasting worden onze agrarisch taxateurs regelmatig ingeschakeld.

 

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.