Skip to content

Stoppersregeling: verkopen of voortzetten?

We vertellen u waarschijnlijk niks nieuws als we zeggen dat de verkoop van een agrarisch bedrijf ingrijpend is. Een boerderij is vaak al generaties in de familie en het is zowel een werkplek als een woonplek.

Overweegt u om uw bedrijf te verkopen? Een vrijblijvend eerste gesprek is dan een goede stap. Onze makelaars en rentmeester adviseren u tijdens zo’n gesprek op welke wijze uw bedrijf verkocht kan worden. Eventueel kunt u ook besluiten om uw bedrijf eerst in de ‘stille’ verkoop aan te bieden. Hierbij wordt er in ons eigen klantenbestand gezocht naar geïnteresseerden, zonder dat uw bedrijf gelijk in de krant of op internet wordt aangeboden. Daarnaast is het belangrijk om de door u te nemen stappen kort te sluiten met uw accountant. Ook dat kunnen onze makelaars en rentmeester verzorgen. Kortom: laat u vrijblijvend informeren en maak een eerste vrijblijvende afspraak!

Voortzetten

Doorgaan met uw bedrijf en daarbij wegwijs worden in het “woud” van regels en vergunningen? Ook daarin kan Midden Nederland Makelaars adviseren. Evert Top is al ruim 20 jaar bekend met alle ins en outs rondom vergunningverlening.

Hij heeft kennis van de meest recente milieuvergunningen, productierechten en de gang van zaken in pluimveebedrijven, melkveehouderijen, varkensbedrijven en landbouwbedrijven. Hierdoor kan hij als geen ander optimaal adviseren in het vergunningstraject. “Er zijn zeker nog mogelijkheden binnen de steeds strengere en snel veranderende wet- en regelgeving om een bedrijf voort te zetten”, aldus Evert. “In sommige gevallen kan een wijziging van het bestemmingsplan nodig zijn, naar bijvoorbeeld een wijziging van het bouwblok of omzetting naar een nevenactiviteit of niet agrarische bedrijvigheid. Daar helpen we u graag bij.”