Skip to content

Wat te bespreken voor verkoop landelijke woning?

U kunt er bijna niet omheen: de ontwikkelingen in het buitengebied. Het nieuws vliegt u om de oren. Júist nu is daarom het inschakelen van een gespecialiseerde makelaar van toegevoegde waarde. De voordelen? Mariëlle van Harskamp van Midden Nederland Makelaars vertelt er graag over.

Specialistische kennis

“Bij de verkoop van een woning, schuur of ander object in het buitengebied komt doorgaans veel meer kijken dan bij de verkoop van een woning in de bebouwde kom”, legt kandidaat-makelaar Mariëlle van Harskamp uit. “In een gesprek dat wij voeren met iemand die een landelijke woning wil verkopen, passeren ruim 90 onderwerpen de revue. Als verkopend makelaar willen wij alle ins en outs kennen over het object én de omgeving, omdat deze van grote invloed kunnen zijn op de kansen en mogelijkheden voor het pand. Het gaat hierbij om zaken die van invloed zijn op de verkoopprijs, zoals zakelijke rechten, bestemmingsplannen, structuurvisie, bodeminformatie en vergunningen. Als verkoper komt u niet voor vervelende verrassingen te staan met een agrarisch makelaar aan uw zijde.”

Regionale kennis en zichtbaarheid

Mariëlle: “Met meerdere vestigingen in de regio is Midden Nederland Makelaars een grote speler op de markt. Een voordeel hiervan is dat ons bestand met (woning)zoekenden groot is en wij weten wie interesse zullen hebben in een object. Dit vergroot de kans aanzienlijk op een snelle verkoop. Ook hebben we connecties met professionele partijen. We weten altijd wat er speelt op de markt.” De makelaars van Midden Nederland wonen en werken op de Veluwe. Zij hebben veel lokale kennis en hebben dezelfde mentaliteit. “Of iemand ons nu inschakelt bij verkoop of bij aankoop: bij ons staat het belang van onze klant altijd voorop.”

Persoonlijke aanpak

“Een woning is doorgaans één van de grootste tastbare bezittingen die een mens heeft en is vaak een dierbaar bezit. De verkoop hiervan uit handen geven, kan lastig zijn. Daarom is het als verkoper van belang om te kunnen vertrouwen op de expertise van de makelaar.”

 

Heeft u interesse in een vrijblijvend verkoopgesprek? Neem gerust contact op, we vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.