Skip to content

Werkwijze onteigening

Bij een (on)vrijwillige verhuizing bepaalt de onteigeningsdeskundige van Midden Nederland Makelaars onder meer de verkoopwaarde van het bedrijf. Ook berekent de onteigeningsdeskundige de kosten voor aanschaf of realisatie van een nieuw bedrijf. Hierbij gaat de onteigeningsdeskundige zeer grondig te werk. Alle schade, inclusief verhuiskosten, worden meegenomen. Vervolgens treedt de onteigeningsdeskundige in overleg met een onderhandelaar van de overheid. In de meeste gevallen leidt dat overleg tot overeenstemming over schadeloosstelling rond de onteigening. Lukt dat niet? Dan kan een overheid op basis van de Onteigeningswet onteigenen. De onteigeningsrechter doet uiteindelijk uitspraak over de hoogte van de schadeloosstelling rond de onteigening. In het proces tot de uitspraak rond de onteigening, speelt de onteigeningsdeskundige een belangrijke rol. Het doel daarvan is een maximale schadeloosstelling. Bijkomend voordeel is dat de onteigeningsdeskundige u als cliënt zoveel mogelijk ontzorgt.

Gratis advies bij onteigening
Schakel de onteigeningsdeskundige in een zo vroeg mogelijk stadium in. Let op: Gemeenten, provincies en de staat melden niet altijd dat gedupeerden op kosten van de overheid een adviseur kunnen inschakelen. De belangrijkste tip van onteigeningsdeskundige Jaap Ridderhof van Midden Nederland Makelaars: Bij onteigening heeft iedereen recht op een adviseur. Maak daar gebruik van voor een maximale schadeloosstelling en minimale zorgen! Of beide partijen er nu minnelijk uitkomen of dat er een onteigeningsprocedure nodig is, neem contact op met Midden Nederland Makelaars.

icon-check-thin

Meer dan 25 jaar ervaring in onteigeningsprocedures en vergaande kennis van de Onteigeningswet

icon-check-thin

Aangesloten bij Register DOBS (Deskundigen Onteigening en Bestuursrechtelijke Schadevergoeding)

icon-check-thin

Minder zorgen, grotere schadeloosstelling

Hoe is de Onteigeningswet ontstaan?
De Onteigeningswet is ontstaan als gevolg van de komst van de stoomlocomotief in de 19e eeuw. Boeren werden ermee geconfronteerd, dat zij land moesten afstaan aan de overheid voor de aanleg van spoorrails. Hierdoor is de Onteigeningswet ontstaan. Al snel werd de Onteigeningswet ook toegepast om gronden voor woningbouw en industrie te verkrijgen.

Recente projecten rond onteigening
Onteigeningsdeskundige Jaap Ridderhof is de afgelopen jaren onder meer druk geweest met bedrijfsverplaatsingen als gevolg van de rondweg om Voorthuizen. Ook op dit moment lopen er allerlei interessante dossiers, onder meer vanwege de plannen om snelwegen A1 en A28 te verbreden. Verder heeft Midden Nederland Makelaars al talloze keren hulp geboden rond onteigening in verband met dorpsuitbreiding, in onder meer Barneveld, Ede, Kootwijkerbroek en Voorthuizen. Ook bij onteigeningen door uitbreiding van bedrijventerrein Harselaar is de expertise van Midden Nederland Makelaars met succes ingezet.

Ook adviseert Jaap grondeigenaren die te maken krijgen met onteigening voor de aanleg van de nieuwe rondweg om Barneveld. Het definitieve tracé wordt naar verwachting in 2022 bekendgemaakt.

Neem vrijblijvend contact op
Rentmeester/taxateur en onteigeningsdeskundige Jaap Ridderhof helpt u graag bij het realiseren van een maximale schadeloosstelling bij onteigening. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op via telefoon of e-mail.

 

T 0342-420966 / 06-53299451

E J.Ridderhof@mnm.nl

Neem vrijblijvend contact op over onteigening en schadeloosstelling

Laat een bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.