Skip to content

Bedrijfspand verduurzamen

De bedrijfsmakelaar van Midden Nederland Makelaars ziet dat ondernemers steeds meer investeren in duurzaam ondernemen. Dit doen ze door het bedrijfspand aan te passen. EΓ©n van de getroffen maatregelen is vaak de aanschaf van zonnepanelen. Ook is bij nieuwbouw tegenwoordig vaak geen gasaansluiting meer aanwezig. De bedrijfsmakelaar van MNM kent alle mogelijkheden voor optimaal rendement uit verduurzaming van uw bedrijfspand.

Ledverlichting

Ledlampen plaatsen betekent energie besparen in uw bedrijfspand, kantoor of huis. Om te weten hoe groot de besparing voor uw bedrijfspand zal zijn, kunt u een berekening (laten) maken van de totale investering die nodig is om de conventionele verlichting van het gehele bedrijfspand te vervangen door ledverlichting. In combinatie met de verwachte besparing weet u snel waar u aan toe bent.

Fiscaal voordeel door investering in uw bedrijfspand

Wilt u investeren in ledverlichting voor uw bedrijfspand? Dan kunt u mogelijk fiscaal voordeel behalen met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). De bedrijfsmakelaar van MNM adviseert u graag over deze regelingen.

Duurzaam bedrijfspand door zonnepanelen

Het is belangrijk om duurzaam met de wereld om te gaan. Innovatieve oplossingen helpen ons hierbij. Slimme energiemeters, spaarlampen en groene stroom zijn slechts enkele voorbeelden van innovaties die een bedrijfspand β€˜groener’ kunnen maken. Ook zonnepanelen zijn een goede manier om uw bedrijfspand duurzaam te maken. Zonne-energie is de belangrijkste energiebron op aarde en is oneindig beschikbaar. Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over zonnepanelen.

Hoe werkt een zonnepaneel eigenlijk?

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht loopt er tussen de twee lagen silicium een elektrische stroom. Zonnepanelen zetten de energie van de zon (daglicht) om in energie. In een zonnepaneel worden een aantal zonnecellen geschakeld en bij elkaar geplaatst tussen een glasplaat en een kunststof plaat, die vaak blauw of zwart van kleur zijn.

Hoe groot is het rendement van zonnepanelen op een bedrijfspand?

Berekend over de levensduur van zonnepanelen is de prijs per kilowattuur goedkoper dan de prijs die u per kilowattuur betaalt aan de energieleverancier. Op termijn bent u dus goedkoper uit. Het rendement van zonnepanelen verbetert nog iedere dag. Voer altijd een vergelijking van zonnepanelen uit om een beeld te krijgen van de kosten en opbrengsten van een zonnestroominstallatie in uw situatie.

Leveren zonnepanelen op uw bedrijfspand op de Veluwe rendement op?

Ja. Zonnepanelen werken niet alleen wanneer de zon volop schijnt, maar wekken al energie op van het daglicht. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, het overige zonlicht verspreidt zich. Een zonnepaneel werkt dus ook bij bewolkt weer. De opbrengst is wel het hoogst bij helder weer. Wekt u meer stroom op dan u gebruikt? Dan wordt deze opgeslagen in een accu of kan worden teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Daarom is ook een regio als de Veluwe met plaatsen als Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk een zeer geschikte plek om zonnepanelen op uw bedrijfspand te plaatsen.

Bel de bedrijfsmakelaar van MNM voor meer informatie voor verduurzamen van uw bedrijfspand.