Skip to content
Contact Plan een bezichtiging

Rijksweg 85

3784 LV, Terschuur

€ 1.500.000,- k.k.
Bereken uw hypotheek
 • 246 m2
 • 1934
 • Horeca
 • Beschikbaar

Omschrijving

Ruime HORECAGELEGENHEID gesitueerd op een markante zichtlocatie. De begane grond is ingericht ten behoeve van een restaurant. Momenteel wordt er op deze locatie een Kantonees restaurant geëxploiteerd met plaats voor circa 50 gasten (binnen). Op de terrassen aan de voor- en achterzijde van het restaurant is er mogelijkheid tot het plaatsen diverse extra tafels.

Locatie:
Gelegen aan de - in de volksmond bekende - rotonde ‘bij het Ei’ die de provinciale Zelderseweg N301 kruist met de doorgaande Rijksweg tussen Voorthuizen en Terschuur. Een prachtige zichtlocatie nabij de op- en afritten van de A1 en A30, nabij publiekstrekker McDonald’s en restaurant De Goudreinet.
Ook de dorpen Terschuur en Voorthuizen zijn beide op fietsafstand gelegen van dit object. Met name het dorp Voorthuizen is in de zomermaanden een geliefde plaats onder (Nederlandse) toeristen.

Objectomschrijving:
Het gebouw is opgetrokken van steen en gedekt met pannen. In de loop van de jaren zijn er diverse delen aangebouwd en is het object ook meerdere malen verbouwd, de laatste keer in 2020. De horecagelegenheid beschikt gedeeltelijk over
vloerverwarming. Verwarming geschiedt middels een c.v.-installatie (HR Combi 2020). De houten verdiepingsvloer is aan de onderzijde (het plafond van de horecagelegenheid) zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd.

Het met een toegangshek afsluitbare parkeerterrein biedt gasten voldoende parkeergelegenheid voor het plaatsen van auto’s en fietsen. Het onverharde terrein is gelegen aan de voorzijde van het restaurant.

Indeling horecagelegenheid:
U komt het restaurant binnen in de serre, welke is gelegen aan de voorzijde van het restaurant. Deze aanbouw doet tevens dienst als garderobe. Aansluitend is er het restaurant gedeelte welke beschikt over een sfeervolle moderne gashaard. De grote raampartijen (deels voorzien van glas-in-lood) zorgen voor veel lichtinval.

De verzorgde toiletruimte voor de gasten is opgedeeld in het damestoilet met twee toiletruimten en een fonteintje en het herentoilet met één toiletruimte, een urinoir en eveneens een fonteintje.

De bar met tapinstallatie en diverse koelingen vormt de scheiding tussen het restaurantgedeelte en de ruime open keuken (gerealiseerd in 2020). Door de royale opzet en diverse werkstations biedt deze goed geoutilleerde keuken (2020) voldoende mogelijkheid om heerlijke gerechten voor uw gasten op tafel te zetten. Ook is rond 2020 de gehele meterkast vernieuwd.
De keuken beschikt over vloerverwarming en aangrenzend is er een afwasruimte, dienst vertrekt/bijkeuken met (personeels)toiletten. Vanuit deze bijkeuken is er toegang tot het terras, aan de voorzijde van het object. Het terras aan de achterzijde is via een gang vanuit het restaurantgedeelte toegankelijk.

Het terras aan de voorkant van het restaurant heeft een oppervlakte van circa 400 m² en is gesitueerd op het Noordoosten. Het terras aan de achterzijde van het restaurant (gesitueerd op het Westen) biedt mogelijkheid tot het plaatsen van circa 25 extra tafels. Hier zit u heerlijk beschut, met zicht op de tuin met vijver. Een ruime parkeerplaats aan de voorzijde is voor handen en eventueel nog uit te breiden.

Indeling bovenwoning:
Het woongedeelte is gelegen boven het restaurant. Deze is bereikbaar middels een afzonderlijke entree met trapopgang. De overloop beschikt over een vaste kast en leidt naar de woonkamer met eenvoudige open keuken in U-opstelling. In de woonkamer zorgt de grote dakkapel aan de voorzijde en een groot dakraam voor veel lichtinval. Tevens is er vanuit de woonkamer prachtig zicht vanaf boven op de rotonde naast het perceel.
De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douche, ligbad, toilet en wasmeubel. De bovenwoning beschikt over twee slaapkamers en tevens is er een vliering aanwezig, welke te bereiken is via een vlizotrap. Vanuit één van de slaapkamers is het dakterras aan de achterzijde bereikbaar.
 
Overige opstallen:
Achter het restaurant bevindt zich een schuur/garage met zolder. Deze schuurruimte is voorzien van een koeling.

Nutsvoorzieningen:
Aangesloten op de voorzieningen van gas, water en elektra. Tevens aangesloten op de riolering.

Bijzonderheden:
Er is een omgevingsvergunning aanwezig om het restaurantgedeelte met circa 70 m² te vergroten. Tekeningen zijn beschikbaar.

Overname voor inventaris en goodwill is bespreekbaar. Voor de inventaris en goodwill wordt een overname som gevraagd van € 90.000,- excl. BTW.

Fiscaliteiten:
Voor het bedrijfsgedeelte (restaurant) is omzetbelasting van toepassing. De bovenwoning is fiscaal privé en hier is geen omzetbelasting over verschuldigd.

Bestemmingsplan informatie:
De bestemming is horeca. Bebouwingsvlak maximaal 2.029 m².

Kadastrale informatie
Gemeente Voorthuizen, sectie I, nummers 1586 en 1729, samen groot 3.550 m².

Aanvullende bepalingen:
Navolgende clausules zullen in de koopakte worden opgenomen:

1. Over de verdeling /uitsplitsing van de koopsom zal door koper en verkoper overeenstemming dienen te worden bereikt, zodat men deze uitsplitsing vooraf in de koopakte kan opnemen. 

2. Koper en verkoper gaan ervan uit dat de overdracht van het verkochte is aan te merken als een overgang van het geheel of een gedeelte van een algemeenheid van goederen in de zin van artikel 37d van de Wet op de omzetbelasting 1968, waardoor er over de koopsom geen omzetbelasting verschuldigd is. Koper treedt derhalve in zoverre voor de omzetbelasting in de plaats van verkoper. Verkoper verklaart te hebben voldaan aan de verplichtingen die aan hem worden gesteld in het kader van de Wet op de omzetbelasting 1968 en dat hij, indien en voor zover noodzakelijk, op verzoek alle gegevens verstrekt die voor koper van belang zijn om te voldoen aan zijn verplichtingen in het kader van de Wet op de omzetbelasting 1968.
Indien naderhand komt vast te staan dat artikel 37d ter zake van de onderhavige verkoop toepassing mist, zal verkoper de daardoor alsnog verschuldigde omzetbelasting door uitreiking van een factuur aanvullend in rekening brengen aan koper.

Overige informatie is via ons kantoor op te vragen.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Vraagprijs€ 1.500.000,- k.k.

Indeling

 • Soort ObjectHoreca
 • Totale oppervlakte246 m2
 • Perceeloppervlakte3.550 m2
 • Oppervlakte horeca246 m2

Parkeergelegenheid

 • Overdekt parkerenHet met een toegangshek afsluitbare parkeerterrein biedt gasten voldoende parkeergelegenheid voor het plaatsen van auto’s en fietsen. Het onverharde terrein is gelegen aan de voorzijde van het restaurant.
 • Onoverdekt parkerenHet met een toegangshek afsluitbare parkeerterrein biedt gasten voldoende parkeergelegenheid voor het plaatsen van auto’s en fietsen. Het onverharde terrein is gelegen aan de voorzijde van het restaurant.

Bouwvorm

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1934
 • Bouwjaar toelichting

Overig

 • LocatieLANDELIJK_GEBIED
 • EnergieklasseF
 • Onderhoud binnenGoed
 • Onderhoud buitenGoed

Plattegrond

360º afbeeldingen