Skip to content

Besparen in woonlasten

De gemiddelde woonlasten zijn in de afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijs.

Onder woonlasten vallen naast de maandelijkse hypotheekkosten of huur tal van andere zaken. Daarvan is energie een belangrijke kostenpost. Verder moet u belastingen en heffingen betalen die samenhangen met uw huis. Als u woonlasten nog ruimer neemt, moet u ook de kosten voor woonverzekeringen, onderhoud en abonnementen zoals telefoon en internet meetellen.

Prijsplafond energie verdwijnt

Na de huur of hypotheek bent u verreweg het meeste geld kwijt aan energie. Gelukkig zijn de prijzen niet meer zo extreem hoog als eind vorig jaar, maar toch betaalt u nog altijd veel meer voor gas en elektriciteit dan in 2021. En omdat het ‘prijsplafond voor energie’ vanaf 2024 verdwijnt, kan dure energie vanaf volgend jaar weer meer impact hebben op uw woonlasten.

Geld uitgeven om te besparen?

Reden te meer om ervoor te zorgen dat u energieverbruik in de toekomst blijvend omlaag gaat. Dat kan vaak door uw huis te verduurzamen. Veel mensen hikken aan tegen de kosten daarvan. Maar de praktijk leert dat het in veel gevallen juist slim is om geld uit te geven aan bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

Duurzaamheidsscan

Wilt u weten wat u kunt doen om uw huis te verduurzamen en zo te besparen op energiekosten? Maak dan een vrijblijvende afspraak.