Skip to content

Hoe kan ik mijn hypotheek oversluiten?

Hoe kan ik mijn hypotheek oversluiten?

Oversluiten van uw hypotheek doet u om te profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Bij het oversluiten van de hypotheek sluit u een geheel nieuwe hypotheek af. Hiermee lost u de oude hypotheek geheel af. Het doel is om met uw nieuwe hypotheek lagere maandlasten te hebben.

Wanneer hypotheek oversluiten?

Oversluiten van uw hypotheek kunt u dus doen om lagere maandlasten te krijgen. Een andere reden voor oversluiten van de hypotheek is een langere rentevaste periode. Hierdoor hebt u de komende jaren meer zekerheid over uw woonlasten. Maar doorgaans kiezen onze klanten voor oversluiten als de hypotheekrente op het moment van oversluiten lager is dan de huidige hypotheekrente.

Oversluiten en bijkomende kosten

Het oversluiten van uw hypotheek kost geld. Denk hierbij aan kosten voor de taxatie, de notaris, advieskosten en een mogelijke boete voor vroegtijdig aflossen van uw huidige hypotheek. De boeterente bestaat uit misgelopen hypotheekrente van uw huidige hypotheekverstrekker, omdat de hypotheek eerder dan afgesproken wordt afgelost. De genoemde oversluitkosten zijn veelal eenmalig aftrekbaar van de belasting. De onafhankelijke hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken rekent het voor u uit.

Oversluiten en verbouwen

Wilt u uw woning verbouwen? Dan kan het verstandig zijn om uw oude hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek, inclusief extra ruimte om uw verbouwing te realiseren. U profiteert dan direct van de huidige lage rente en u gebruikt het extra geld om uw verbouwing te realiseren. Bespreek de mogelijkheden met onze hypotheekadviseur.

Hypotheek en einde rentevaste periode

Loopt de rentevaste periode van uw hypotheek binnenkort af? Kies dan niet automatisch voor de aangeboden hypotheekrente. Het kan soms aantrekkelijk zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Bijvoorbeeld omdat u bij een andere geldverstrekker betere voorwaarden en/of een lagere rente kunt krijgen. Of oversluiten van uw huidige hypotheek zinvol is, hangt van vele factoren af. De hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken brengt voor u de voor- en nadelen in kaart. Wij geven u vooraf een duidelijk beeld van de oversluitkosten en wat oversluiten voor uw maandlast betekent.

Wijzigen bestaande hypotheek bij huidige geldverstrekker

Misschien biedt oversluiten van uw hypotheek op dit moment geen financiële voordelen. De kosten die u hiervoor zou moeten maken zijn bijvoorbeeld te hoog. De hypotheek omzetten naar een lagere rente bij uw huidige geldverstrekker kan ook een optie zijn. Dit kan bijvoorbeeld door rentemiddeling. Hoe dit werkt, vertelt onze hypotheekadviseur u graag.

Neem gerust contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.