Skip to content

Hypotheeksom hoger, lasten lager

Door uw huis te verduurzamen kan u besparen op uw energierekening. Met het Energie Bespaar Budget kan u daarvoor extra lenen. Of u nu een huis koopt, verbouwt of de hypotheek oversluit. Met het Energie Bespaar Budget is het mogelijk om tot 6% bovenop de woningwaarde te lenen. Voorwaarde is wel dat u dit extra bedrag volledig besteedt aan energiebesparende maatregelen (denk aan zonnepanelen, vloerisolatie of een warmtepomp). De hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken helpt u graag om het juiste Energie Bespaar Budget te bepalen. Dit wordt vervolgens meegenomen in de hypotheekaanvraag. U hoeft dan overigens nog niet precies te weten welke maatregelen u gaat treffen.

Bouwdepot

De hypotheekverstrekker zet de extra lening voor energiebesparende maatregelen in een bouwdepot. Als u kosten hebt gemaakt, stuurt u de factuur naar de hypotheekverstrekker. Als de kosten passen binnen het Energie Bespaar Budget, wordt de factuur betaald.

Meer aflossen, meer winst

Blijft er geld over in het depot? Dan wordt dit afgelost op de hypotheek. Bijkomend voordeel van het Energie Bespaar Budget? Een woning die verduurzaamd is, levert vaak ook een hogere marktwaarde in de toekomst op!