Skip to content

Mogelijkheden bij gestegen WOZ-waarde

Hypotheek Midden Nederland: mogelijkheden bij gestegen WOZ-waarde

Heeft u een hypotheek op uw woning in Midden Nederland? Lees dan vooral deze blog om mogelijk te profiteren van een lagere hypotheekrente. De WOZ-waarde van uw woning kan dit jaar hoger zijn dan vorig jaar. En dat terwijl in diverse regio’s, de huizenprijzen aan het dalen zijn. Wat de oorzaak van de gestegen WOZ-waarde is? De gemeente baseert de WOZ-waarde op de cijfers van een jaar eerder. En toen waren de huizenprijzen mogelijk hoger dan nu. Daarom is de waarde van uw woning al wél gedaald, terwijl uw WOZ-waarde dat nog niet is.

Veel mensen denken dat een hogere WOZ-waarde alleen maar nadelen heeft. Maar dat is niet altijd waar. Gelukkig kunnen er ook voordelen aan zitten! Voordelen die te maken hebben met uw hypotheek in Midden Nederland.

Hogere WOZ-waarde en uw hypotheek in Midden Nederland

Wat is dan het voordeel van een hoge WOZ-waarde rond uw hypotheek in Midden Nederland? Het zit zo: hypotheekverstrekkers, zoals banken en verzekeraars, kijken bij het bepalen van de hoogte van uw hypotheekrente naar de overwaarde van uw woning. Overwaarde is de waarde van de woning min de hypotheekschuld. Stel dat uw woning 300.000 euro waard is en u heeft een hypotheek van 200.000 euro, dan is de overwaarde 100.000 euro. Heeft u bij het aangaan van uw hypotheek geen overwaarde? Dan betaalt u doorgaans een hogere hypotheekrente dan iemand die bij de start van zijn hypotheek in Midden Nederland wél een forse overwaarde heeft.

Lagere rente hypotheken Midden Nederland

Let op: bij verschillende geldverstrekkers voor hypotheken in Midden Nederland is het mogelijk om tussentijds de hypotheekrente aan te passen, mits u kunt aantonen dat u inmiddels overwaarde op uw woning heeft opgebouwd of dat uw hypotheek door aflossen nu een stuk lager is dan de waarde van de woning. Om dit aan te tonen, kunt u mogelijk uw WOZ-waarde gebruiken voor de rente die u betaalt over uw hypotheek in Midden Nederland.

Midden Nederland Hypotheken helpt u graag

Dus heeft u een hoge WOZ-waarde en een hypotheek in Midden Nederland? Check dan of het haalbaar is om tussentijds uw hypotheekrente te verlagen. Midden Nederland Hypotheken helpt u graag om altijd een lage hypotheekrente te krijgen. Onze aanpak is persoonlijk en modern. Videobellen, een online hypotheekdossier: we maken het u graag gemakkelijk. En wat onze klanten zeggen? Zij beoordelen ons met een 9,8! Maak nu een afspraak met voor verlaging van de rente op uw hypotheek in Midden Nederland.