Skip to content

Nationale isolatieweken

Als uw huis goed is geïsoleerd, verbruikt u minder energie om uw huis te verwarmen. Daarnaast voelt het in huis comfortabeler aan. Vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en isolatieglas leveren dus direct voordelen op. Net als bijvoorbeeld het dichten van naden en kieren. Al deze maatregelen zijn goed voor uw portemonnee én het klimaat.

Isoleren kan op elk moment, maar kunt u ook goed combineren met onderhoud of een verbouwing. U kunt alles in één keer doen of stap-voor-stap. U kunt dingen zelf doen of laten doen.

 • Vloerisolatie
  Vloerisolatie is in de meeste gevallen vrij snel gebeurt en u ervaart direct de voordelen. U heeft warmere voeten en minder last van tocht en vocht in huis. Ook verbruikt u minder energie omdat u via de vloer geen warmte verliest naar de kruipruimte of bodem onder uw huis.
 • Dakisolatie
  Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. Ook als u een dak heeft met matige isolatie is het de moeite om dit te verbeteren naar (zeer) goede isolatie. Met dakisolatie bespaart u flink op uw energieverbruik en woont u warmer in de winter en koeler in de zomer.
 • Gevelisolatie
  Met het isoleren van de gevel (buitenmuur) bespaart u op uw energiekosten. Daarnaast neemt uw wooncomfort toe omdat de buitenmuur mét isolatie minder koud aanvoelt. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Heeft uw huis geen spouw? Dan is isolatie aan de buitenkant van de gevel of binnenkant (voorzetwand) een alternatief.
 • Isolatieglas
  Met isolatieglas blijft de warmte binnen. Hierdoor bespaart u energie en heeft u minder last van kou en tocht bij het raam. Ook heeft u minder last van geluidsoverlast van buiten. Heeft u nog enkel- of dubbelglas? Vervang dit dan door HR++ glas. Triple glas heeft drie isolatielagen en isoleert nog beter.
 • Naden en kieren dichten
  Wat oudere huizen verliezen vaak veel warmte door tocht via naden en kieren. U kunt naden en kieren bij ramen, deuren, daken en wanden eenvoudig zelf dichtmaken met tochtstrips, tochtband of ander materiaal. Ook het plaatsen van een brievenbusborstel voorkomt tocht in huis.

Check wat er bij u mogelijk is!
Vanaf eind september kunt u u tijdens de Nationale Isolatieweken op verschillende manieren laten informeren over isolatie. Van isolatievormen en de voordelen ervan tot mogelijkheden om het isoleren van uw huis te financieren.

Weten wat er voor u financieel mogelijk is? Neem contact op met één van onze hypotheekadviseurs.
Kijk voor meer informatie op www.nationaleisolatieweken.nl

 

Gepubliceerd op 31-08-2021

Neem direct contact op met onze hypotheekadviseurs

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze hypotheekadviseurs
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.