Skip to content

Nieuw pand? Denk aan de installaties!

Koop of huurt u een bedrijfspand? Dan zijn er tal van zaken waar u aan moet denken. De keuring van de elektrische installaties bijvoorbeeld.

Dat heeft alles te maken met het risico op brandschade. Veel opstalverzekeraars hebben in de kleine lettertjes staan dat schade alleen wordt vergoed als u elektrische installaties periodiek heeft laten keuren. Omdat steeds meer branden ontstaan in de elektrische installatie, is hier een speciale keuringsmethode voor ontwikkeld die de NEN3140 aanvult. Het gaat om een Scope 10-keuring, volgens de richtlijnen van NTA 8220.

Wanneer u een bedrijfspand koopt, bent u sowieso zelf verantwoordelijk voor het regelen van de periodieke keuringen. Als u een pand huurt, maakt u in het huurcontract afspraken over wie de keuringen regelt en betaalt. Zo’n keuring moet afhankelijk van de staat en leeftijd van de elektrische installatie elke drie tot vijf jaar plaatsvinden.

We snappen dat u als koper of huurder zelf misschien niet direct aan dit soort aandachtspunten denkt als u op zoek gaat naar een nieuwe locatie. Juist daarom is het handig om te schakelen met één van de ervaren bedrijfsmakelaars van Midden Nederland Bedrijfsmakelaars. Zo kan u zich richten op de locatie en de functionele mogelijkheden van een nieuw pand, in de wetenschap dat wij u informeren over alle details waar u op moet letten of zaken die u moet regelen.