Skip to content

Verhuist mijn hypotheek met me mee?

Een ander huis, een nieuwe hypotheek? Nee hoor, dat hoeft niet. Bij veel geldverstrekkers kunt u dankzij de verhuisregeling uw hypotheek meeverhuizen naar uw nieuwe woning.Dat meeverhuizen gaat natuurlijk niet zomaar. Want uw hypotheek is gekoppeld aan uw oude huis en een geldverstrekker beschouwt verhuizen als een nieuwe aanvraag. Die zal dus opnieuw bekijken of u het hypotheekbedrag van uw nieuwe huis kunt opbrengen. Daarbij wordt gekeken naar uw inkomen en de waarde van uw nieuwe woning. Krijg je groen licht? Dan mag je de gunstige voorwaarden van je huidige hypotheek meenemen naar je nieuwe woning. Of het voor jou voordelig is om gebruik te maken van de verhuisregeling hangt af van verschillende factoren.

 

Bijvoorbeeld als je eerst een hypotheek had met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en bij het volgende huis niet meer. Of als het hypotheekbedrag voor het nieuwe huis hoger of lager is in verhouding tot de woningwaarde. Of als bij je oude huis korting gold voor een gunstig energielabel; bij sommige hypotheekverstrekkers kan je die korting namelijk niet meeverhuizen.

 

Onafhankelijk  advies Je doet er dus slim aan om advies in te winnen bij een onafhankelijk hypotheekadviseur van Midden Nederland Hypotheken, waar je kunt kiezen uit meer hypotheken dan wanneer je bijvoorbeeld bij een bank binnenstapt.De hypotheekadviseurs kijken welke hypotheek het best bij jouw persoonlijke situatie past. En ook of meeverhuizen van je hypotheek gunstig is in jouw persoonlijke situatie. Maak gerust een afspraak!