Skip to content

Zo regelen starters hun hypotheek

Een hypotheek krijgen die voldoende is voor het kopen van een woning, is voor starters niet altijd eenvoudig. Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, al dan niet in combinatie met een starterslening, kan dan uitkomst bieden.

Sluit u een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie, dan weet u zeker dat die past bij uw inkomen. Bij ingrijpende gebeurtenissen zoals relatiebeëindiging, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden, biedt een hypotheek met NHG extra zekerheid.

Voor 2023 kunt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten als de woning maximaal € 405.000 waard is. Met de hypotheek mag u maximaal 100% van de woning financieren. Als u ervoor kiest om energiebesparende maatregelen toe te passen in de woning, dan wordt het maximaal € 429.300 en kunt u 106% van de woningwaarde financieren. U moet dan wel kunnen aantonen dat u die extra procenten uitgeeft aan duurzame maatregelen.

De starterslening is bedoeld voor mensen die hun eerste woning gaan kopen. Het maximale bedrag dat verstrekt wordt, verschilt per gemeente. Voor de gemeente Barneveld bedraagt het maximale bedrag € 30.000.

Ronald van der Mark – Erkend Financieel Adviseur /Hypothecair Planner

"De starterslening is een aanvullende hypotheek"

Ronald van der Mark

De starterslening is een extra geleend bedrag, als aanvulling op de hypotheek, die net dat extra beetje financiële ruimte geeft. De eerste drie jaar betaalt u geen rente of aflossing, maar alleen de rente en de aflossing van de eerste hypotheek. Ondanks dat u de eerste drie jaar geen extra maandlasten heeft voor de starterslening, gaat u na die drie jaar beginnen met terugbetalen. Die financiële ruimte moet er wel zijn natuurlijk en er gelden voorwaarden. De hypotheekadviseurs van Midden Nederland Hypotheken vertellen u er graag alles over!

Gepubliceerd op 16-02-2023

.