Skip to content

Zo werkt een overbruggingskrediet

Koopt u een nieuw huis voordat uw oude woning verkocht is? Dan wilt u alvast uw overwaarde gebruiken. Een overbruggingskrediet biedt dan uitkomst.

Een overbruggingskrediet is eigenlijk een tijdelijke aflossingsvrije hypotheek die u terugbetaalt zodra uw huis is verkocht. U gebruikt hiervoor de overwaarde van uw huidige woning. Door dit krediet hoeft u een minder hoge hypotheek af te sluiten voor uw nieuwe woning.

Uw overwaarde gebruiken

U kunt bij de meeste banken tot 90% van de woningwaarde gebruiken voor het overbruggingskrediet. Daar gaat natuurlijk ook nog het resterende hypotheekbedrag af. Dus stel dat uw huis 450.000 euro waard is en u hebt nog een hypotheek van 300.000 euro, dan kunt u een overbruggingskrediet van 450.000 x 90% – 300.000 euro = 105.000 euro krijgen.

Hypotheekvergelijker

De rente die u betaalt voor een overbruggingshypotheek ligt hoger dan de gewone hypotheekrente, maar verschilt per hypotheekverstrekker. Bij Midden Nederland Hypotheken vergelijken we ruim 30 aanbieders voor u.

Zo kunnen we u helpen bij het maken van de beste keuze. Goed om te weten: de rente die u betaalt over het overbruggingskrediet is fiscaal aftrekbaar. Zodra uw woning verkocht is, lost u het overbruggingskrediet weer af. U heeft daar doorgaans 6 maanden tot 2 jaar voor. Ook op die voorwaarden letten we in het advies dat we u geven.

Gepubliceerd op 11-04-2022