Skip to content

Overlijdensrisicoverzekering

U moet er niet aan denken dat uw partner overlijdt. Maar als het gebeurt, is het fijn als u toch in uw huidige woning kunt blijven wonen. Ook als er elke maand minder binnenkomt. Daar zorgen we samen voor met een overlijdensrisicoverzekering.

icon-check-thin

Altijd een scherpe premie

We vergelijken tientallen verzekeraars voor het beste verzekeringsaanbod.

icon-check-thin

Deskundig advies

Door een vertrouwd financieel adviseur die uw hypotheek en persoonlijke situatie kent.

icon-check-thin

★★★★★

Klanten beoordelen ons met een 9,8!

Zo werkt het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Hoeveel hypotheek is na overlijden nog verantwoord en wat hebben nabestaanden nodig om de hypotheek te kunnen blijven betalen? Dat brengt onze financieel adviseur samen met u in kaart. Daarbij houden we natuurlijk rekening met andere uitkeringen die u in zo’n geval mogelijk ontvangt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een ANW-uitkering en/of een nabestaandenpensioen.

Verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. De hoogte van de uitkering is gedurende de gehele looptijd gelijk. Na het verstrijken van de looptijd wordt er bij overlijden niets meer uitgekeerd.
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. De uitkering daalt jaarlijks met een vast bedrag. Na het verstrijken van de looptijd wordt er bij overlijden niets meer uitgekeerd.
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Bij deze vorm daalt de uitkering jaarlijks. Het uit te keren bedrag neemt aan het begin van de looptijd beperkt af en daalt later veel sterker. Na het verstrijken van de gehele looptijd van de overlijdensrisicoverzekering wordt er bij overlijden niets meer uitgekeerd.

U bepaalt zelf hoeveel u wilt verzekeren voor uw nabestaanden

Bij Midden Nederland Hypotheken kunt u al deze overlijdensrisicoverzekeringen afsluiten. We bieden u keuze uit verzekeringen van verschillende verzekeraars. U bepaalt zelf welk verzekering u afsluit en welk bedrag u wilt veiligstellen als u of uw partner komt te overlijden. Uiteraard zal onze onafhankelijk financieel adviseur u hier uitgebreid over adviseren.

Wanneer laat u de overlijdensrisicoverzekering ingaan?

Het is verstandig de overlijdensrisicoverzekering alvast te laten ingaan na ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst. Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan raden we aan om de overlijdensrisicoverzekering in te laten gaan bij het tekenen van de koop-aanneemovereenkomst. Zo bent u vanaf de eerste dag goed verzekerd! Vragen? De onafhankelijk financieel adviseur van Midden Nederland Hypotheken vertelt u graag meer over de overlijdensrisicoverzekering.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot een overlijdensrisicoverzekering te bespreken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.