Skip to content

‘100 procent tevreden  met nieuwe huis’

Familie blij met huis aan Patrijzenhof

Chantal en Gerben Doppenberg hoefden niet zo nodig te verhuizen, maar werden toch nieuwsgierig toen ze door Midden Nederland Makelaars werden gebeld over een tussenwoning aan de Patrijzenhof in Barneveld.
Ze woonden eigenlijk prima aan de Copernicusstraat, vertelt Chantal. Lekker dicht bij haar werk bij de Jumbo in een fijne, rustige buurt. Het enige wat soms irritatie gaf, was de smalle doorgang vanaf de achtertuin, waardoor het lastig manoeuvreren was met de fiets. En een beetje meer leefruimte was ook welkom. “We hadden al gekeken wat we zouden kunnen lenen en waren ons een beetje aan het oriënteren. Maar als we een woning zagen was er altijd wel wat op aan te merken.”

Voldeed gelijk aan de wensen

Totdat Everhard Hazeleger van Midden Nederland Makelaars belde over een woning aan de Patrijzenhof. “Hij dacht dat dit weleens een huis kon zijn dat voor 100 procent aan onze wensen voldeed. We zijn gaan kijken en waren inderdaad enthousiast. Vijf slaapkamers in plaats van de drie die we op dat moment hadden. Een ruime schuur bij de entree. Lekker veel ruimte in en om het huis. Een kindvriendelijke buurt. We konden niks bedenken wat we er niet leuk aan vonden.”
 

De koop via Midden Nederland Makelaars verliep moeiteloos, en de woning aan de Copernicusstraat werd (door dezelfde makelaar) vervolgens binnen vijf weken verkocht. “Dat was nog wel een beetje spannend”, blikt Gerben terug. “Je wilt natuurlijk niet met twee hypotheken zitten, en dat is er gelukkig ook niet van gekomen.”

 

Frisse verfbeurt 

De sleutel van hun nieuwe woning kregen ze 24 februari in handen. Ingrijpende aanpassingen zijn niet nodig, vertelt Gerben. “De keuken hadden we zelf niet uitgekozen, maar die laten we voorlopig lekker zitten. Hetzelfde geldt voor de plavuizen vloer. Op termijn gaat de badkamer eruit en we willen ook nog wel een keer zonnepanelen op het dak. Vooralsnog geven we alles een frisse verfbeurt en gaan we het naar onze zin inrichten. Daarna zien we wel weer verder.”

Wat zeker een mooie plek in de woonkamer gaat krijgen, zijn de tientallen miniatuurauto’s en -trekkers die Gerben door de jaren heen heeft verzameld. Als lid van oldtimer tractorenclub De Toertuffers doet hij regelmatig mee met toertochten en ook Chantal is met het virus besmet.

‘Vooral de snelheid waarmee alles ging vonden we heel prettig’

Chantal en Gerben Doppenberg

Prettige snelheid

Op de samenwerking met Midden Nederland Makelaars kijken ze met plezier terug, vertelt Chantal. “We hebben op de website een positieve review achtergelaten en konden eigenlijk niks verzinnen waar we niet tevreden over waren. Alles werd gewoon goed geregeld. Vooral de snelheid waarmee alles ging vonden we prettig: de communicatie over en weer, het inplannen van de bezichtigingen, de manier waarop onze woning werd verkocht. Echt top.”