Skip to content

Allereerste bewoners Bloemendal zijn ‘geland’

In oktober namen ze de sleutel in ontvangst van hun nieuwbouwwoning aan de J. van der Woerd-Mollstraat en daarmee mogen Claudia en Stefan zich de allereerste bewoners noemen van de nieuwbouwwijk Bloemendal.

Ze hebben het nodige geduld moeten opbrengen voordat ze eigenaar werden van de ruime twee-onder-een-kapper. De van oorsprong Amsterdammers woonden twintig jaar lang in Duitsland, waarvan de laatste vier jaar werd afgewisseld met een appartement in Almere. Maar de wens om op de Veluwe te wonen groeide, vertelt Claudia. “We logeerden de afgelopen jaren al vaak in een recreatiewoning in Voorthuizen en Lunteren en we hebben ons hart verpand aan de Veluwe. We houden van fietsen, lange wandelingen, lekker buiten zijn. Dat kan hier eindeloos.”

Eerst uitgeloot

Ze gingen vervolgens op zoek naar bestaande bouw, helaas zonder resultaat. Totdat ze door Midden Nederland Makelaars werden geattendeerd op de nieuwe Barneveldse woonwijk Bloemendal. “We waren meteen enthousiast over de wijk. Lekker groen, centraal gelegen op de Veluwe en vlakbij de snelweg. Eerst kregen we het teleurstellende bericht dat we waren uitgeloot. We baalden als een stekker. Maar een paar weken later werden we gebeld dat er iemand had afgezegd voor deze ruime twee-onder-een-kapper. We hebben meteen toegehapt.” Inmiddels is er flink geklust en ingericht en zijn de eerste woonweken in de nieuwe woning achter de rug.

 

Ons nieuwe thuis

“Het is heerlijk dat we hier nu wonen. Dit is ons nieuwe thuis, ook al staan er in de toekomst nog regelmatig ritjes naar Duitsland in de agenda. We kunnen hier naar hartenlust fietsen en wandelen met de hond, we genieten van het Oosterbos in onze achtertuin en wonen gezellig tussen de jonge én oudere gezinnen. Het leuke is ook dat we bijna net zo snel in Voorthuizen zijn als in Barneveld. En het is natuurlijk best bijzonder dat we ons de allereerste bewoners mogen noemen van Bloemendal. Al met al was het het wachten meer dan waard!”