Skip to content

‘Bijna hadden we hier niet gewoond!’

Tijdens een van hun vele fietstochten stuitten Henk en Netty Jonker op het nieuwbouwplan Overbeek. Binnen no time hadden ze via Midden Nederland Makelaars een optie op hun favoriete kavel. Die ze vervolgens bijna weer cancelden…
Inmiddels zijn ze een van de eerste bewoners in de ruim opgezette woonwijk waar op 23 kavels vrijstaande woningen zijn gerealiseerd.  Ze kregen alle vrijheid om binnen de ruim gestelde kaders hun ‘eigen’ droomwoning te laten tekenen, vertelt Henk. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig als aanvankelijk gedacht. Sterker nog, ze waren zelfs zo ver dat ze de optie op de kavel weer wilden inleveren. “We hebben duimendikke brochures doorgenomen ter inspiratie, maar konden niet de woning samenstellen die we in gedachten hadden. Op een gegeven moment hebben we makelaar Annemiek Arends gebeld en gezegd: we komen hier niet uit, we geven de optie weer terug.”

 

Alsnog enthousiast
Voor haar reactie zijn ze tot op de dag van vandaag dankbaar, vertelt Netty lachend. “Ze raadde ons aan om de optie nog even aan te houden en contact op te nemen met bouwbedrijf Van de Kolk voor richting en inspiratie. Dat had ze goed ingeschat, want na het zien van een bestaande schets die BOXXIS Architecten voor het naastgelegen kavel had getekend, waren we meteen enthousiast. Dit was wat we wilden, dit was de perfecte levensloopbestendige woning waarnaar we op zoek waren.”

 

Comfortabel en toekomstbestendig
In december 2020 ging de bouw van start en in oktober betrok het stel de royale, duurzaam gebouwde vrijstaande woning die aan ál hun woonwensen voldoet. “Natuurlijk hebben we rekening gehouden met de toekomst. Met een slaapkamer én badkamer beneden kunnen we hier comfortabel ouder worden. Maar waar veel mensen van onze leeftijd juist kleiner gaan wonen, willen wij voor de komende jaren juist lekker de ruimte hebben. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Boven hebben we daarom drie slaapkamers waar naar hartelust gelogeerd kan worden, plus een ruime badkamer. En de tuin is lekker ruim, met een grote grasmat waar de kleinkinderen heerlijk kunnen spelen.” Hun voormalige twee-onder-eenkapper in Barneveld is daarom nog geen dag gemist, geeft Netty aan en ook aan de nieuwe woonomgeving in de wijk Overbeek waren ze snel gewend. “Barneveld blijft dichtbij, we komen er regelmatig vanwege familie en vrienden. Het is ontzettend leuk om in een nieuwe omgeving te zijn, we voelen ons heel welkom hier. We komen beiden uit het onderwijs en komen ook veel oude bekenden tegen, heel leuk is dat. Een oud-leerling van me heeft zelfs onze tuin ontworpen!”

Héél blij
Terugblikkend zijn Henk en Netty héél blij dat makelaar Annemiek Arends destijds de rem zette op het cancelen van de optie op deze woonkavel. “Gelukkig heeft ze daar een stokje voor gestoken en kunnen we uitzien naar mooie jaren in deze woning!”

 

Weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.