Skip to content

Dit komt er kijken bij een taxatie

Koopt u een woning? Dan heeft u voor de hypotheek een taxatierapport nodig. Zo’n officiële waardebepaling is vakwerk.

De taxateur beoordeelt natuurlijk de woning zelf. Van de bouwkundige staat en het onderhoud tot de oppervlakte en indeling van de woning. Maar voor de taxatie wordt ook onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving, het bestemmingsplan en rechten en verplichtingen naar anderen.

Zo’n taxatie moet onafhankelijk zijn. Een makelaar die een woning verkoopt of aankoopt, mag dus niet ook het taxatierapport opstellen. Bovendien moet een rapport aan tal van eisen voldoen. De taxateurs van Midden Nederland Makelaars werken volgens het model van het Nederlands Register van Vastgoedtaxateurs (NRVT). Zo bent u verzekerd van een taxatie die glashelder is. Meestal vragen hypotheekverstrekkers ook om een validatie door het NWWI. Dit instituut keurt taxatierapporten en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Vakkennis en ervaring
Niet iedere taxateur mag woningen taxeren. U moet daarvoor als taxateur namelijk staan ingeschreven bij de kamer Wonen van het Nederlands Register van Vastgoedtaxateurs (NRVT). Dat vraagt weer dat u aantoonbaar uw vakkennis op peil houdt en jaarlijks voldoende taxaties uitvoert.
Kortom: taxeren is een vak apart. Schakel daarom de ervaren taxateurs van Midden Nederland Makelaars in!

Neem vrijblijvend contact met ons op over taxaties

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Vul hieronder de gegevens in van het object dat u wilt laten taxeren

  • Vul hieronder uw contactgegevens in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.