Skip to content

Dit verandert er op de Barneveldse woningmarkt

Nu de hypotheekrente oploopt, komt er iets meer rust op de Barneveldse woningmarkt. De prijzen stijgen niet meer zo hard, extreme overbiedingen komen minder voor en kopers hebben soms iets meer tijd om te beslissen, ziet makelaar Andries Mulderij van Midden Nederland Makelaars.
“Door de oplopende hypotheekrente en de stijgende energieprijzen, haken sommige woningzoekers af. Of ze kunnen wat minder lenen en zoeken daardoor in een lagere prijsklasse dan voorheen. Ook komen er minder mensen uit de Randstad deze kant op”, vertelt Mulderij. Minder concurrentie om een huis dus, al geldt dat nog niet voor alle woningtypen. Een middenwoning in de gemeente Barneveld? Die is nog altijd in no time verkocht. “Maar over het algemeen zie je dat het niet meer vanzelfsprekend is dat er overvolle kijkdagen zijn en dat er fors wordt overboden. Al is de markt nog steeds niet ruim hoor: er is nog een complete generatie op zoek naar een dak boven het hoofd.” Dat er meer balans komt op de Barneveldse woningmarkt, vindt Mulderij een goede zaak. “De extreme situatie van de afgelopen jaren waarbij we steeds één iemand blij konden maken en veel mensen moesten teleurstellen, vonden wij als makelaar ook niet fijn. Bovendien kunnen we nu weer meer waarde toevoegen. Je moet een huis weer strategisch in de markt zetten, het gebeurt regelmatig dat we vlak voor de woning op Funda komt de prijs nog aanpassen. Ook een goede brochure, foto’s, video’s en bijvoorbeeld ons grote zoekersbestand gaan nu weer een verschil maken voor verkopers.”
Bij Midden Nederland Makelaars merken ze bovendien dat meer mensen de woningmarkt op durven. “Neem senioren die een woning met tuin hebben. Die willen graag even nadenken over een bod op een appartement, maar dat kon de afgelopen jaren eigenlijk niet. Dat verandert en dat is een goede zaak, want daardoor komt er ook meer aanbod.” 
Wil je verkopen? Dan is dit gewoon een goed moment, zegt Mulderij. “Er wordt misschien minder overboden, maar dat geeft niet als je zelf ook minder hoeft te bieden voor je nieuwe woning. Het is wel slim om de tijd tussen aankoop en verkoop zo kort mogelijk te houden. Daarom maken we vaak al foto’s en video’s als mensen zelf nog op zoek zijn. Zodra je dan een nieuw huis hebt gevonden, kan direct het bord in de tuin.”

Vrijblijvend contact over de verkoop van uw huis

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Check

    Wat is uw huidige adres?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.