Skip to content

‘Gelukkig hebben we gewacht’

Op deze lastige woningmarkt wisten Sven en Saskia hun eerste koopwoning te bemachtigen dankzij Midden Nederland Makelaars Barneveld.
Een parel aan het water.
Ze wonen er nu een jaar en nog steeds verschijnt er een grote glimlach op hun gezicht als Sven en Saskia Gundelach over hun eerste woning samen praten. Zelfs nu het winter is zitten ze zodra het weer het enigszins toelaat op het terras langs het water. Een fantastische plek, waar regelmatig wordt gebarbecued met vrienden en familie en een hengeltje het water in wordt geslingerd.
Wonen in het groen
Saskia en Sven (beiden 26 jaar) zijn al ruim negen jaar een stel. Dat ze in Barneveld zouden eindigen was nooit een vraag. “Sven heeft hier alles; familie en vrienden, werk, SDVB”, lacht Saskia. “Zelf zat ik niet zo vast aan mijn woonplaats. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Appel, een buurtschap aan de rand van Nijkerk. Als tiener vond ik dat maar lastig, je moet altijd een eind fietsen. Inmiddels kan ik de rust en ruimte van het buitengebied juist wel waarderen. Toen we op dit huis aan de Patrijzenhof stuitten werden we meteen verliefd op de locatie. Het huis ligt met de tuin aan een watertje. Als je vanuit de woonkamer over de tuin wegkijkt, zie je alleen maar groen. Het is echt een bijzonder stukje Barneveld. Maar ook de tuin zelf was heel bijzonder, met meerdere terrassen en zitjes op verschillende niveaus. We zagen ons hier allebei meteen wonen.”
Woningzoektocht
De zoektocht van Saskia en Sven resulteerde dus in een droomwoning, maar de weg daarnaartoe was geen gemakkelijke. “Het is een lastige woningmarkt, zeker voor ons als starters. Dat realiseerden we ons absoluut”, blikt Saskia terug. “We hebben heel veel huizen bezichtigd en verschillende keren een bod uitgebracht, maar dat mocht niet baten. In wijken als Veller stonden superleuke woningen te koop. Er mankeerde niets aan, behalve dan dat we er niet verliefd op waren. Sven was toen de verstandige van ons tweeën: ‘We gaan niet kopen om het kopen’. Uiteindelijk hebben we na ons trouwen dan ook een half jaar gehuurd. Een klein appartement aan de Jan van Schaffelaarstraat van 42 m2. Tot we dit huis aan de Patrijzenhof vonden, dat te koop stond bij Midden Nederland Makelaars. Aan deze wijk hadden we niet 1-2-3 gedacht, maar het huis paste perfect bij wat we zochten. En na ons appartementje voelde dit als een ware villa!”
Papierwerk
Omdat Sven werkt als zzp’er was het regelen van de hypotheek wat ingewikkelder dan voor de meeste mensen. “Er kwam behoorlijk wat papierwerk bij kijken. Ook omdat Sven nog maar twee jaar zijn bedrijf had. Gelukkig konden we ook voor de hypotheek bij Midden Nederland terecht. Voordeel daarvan is dat je alles op één plek kunt regelen. Onze hypotheekadviseur loodste ons overal doorheen.”