Skip to content

Heerlijk wonen in het groene Kootwijk

KOOTWIJK – Ze wonen op het mooiste plekje van Kootwijk, vinden Peter en Joyce van Norel. In oktober verlieten zij Apeldoorn en trokken in hun nieuwe woning aan de rand van Kootwijk. Op een unieke plek: met de rust van de Veluwe, maar ook met de reuring van de stad onder handbereik. 
Groen zo ver het oog reikt. Vanuit hun fijne leefkeuken hebben Peter en Joyce een weids uitzicht over de Kootwijker weilanden. “Op een rustige ochtend kun je zelfs een roedel herten zien grazen bij het volgende weiland”, wijst Peter. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van één van de dertien kavels op het nieuwbouwproject Buitenplaats van Stuyvesandte aan de Paalhoeveweg. Een locatie in het buitengebied van Kootwijk, op loopafstand van het Kootwijkerzand. Een prachtige plek om te wonen. Zeker omdat de kavel van Peter en Joyce aan de rand van het project ligt. Hierdoor woont het echtpaar – ondanks de twaalf andere huizen – gevoelsmatig tóch midden in de natuur.“Maar we wilden niet opgesloten zitten in een bos of al te ver van de bewoonde wereld zitten. Wat dat betreft is deze plek fantastisch: je zit zo op de snelweg en in de stad. Na een drukke werkdag kan mijn vrouw, die werkt als docent en afdelingsleidinggevende op een middelbare school, zich heerlijk terugtrekken in een natuurrijke omgeving.” 
Het stel kocht de woning via Midden Nederland Makelaars Voorthuizen. “Dat had nog wat voeten in de aarde, want de woning was al twee keer eerder verkocht geweest. Toch kwam deze weer op de markt en na de eerste bezichtiging met MNM-makelaar Aart-Jan van Wijncoop was de deal snel rond.” Dat moest ook wel, want de twee hadden een maand om van een cascowoning een bewoonbaar huis te maken. Het lukte en inmiddels wonen ze er met veel plezier. Net als een deel van de nieuwe buren. “Dat iedereen in de nieuwbouw zit schept een band. We hebben onderling al leuk contact en ook de rest van het dorp Kootwijk ontvangt ons met open armen. Nee, we hebben het wonen in de stad nog geen dag gemist.”