Skip to content

Help, mijn grond wordt onteigend!

Nieuwe woonwijken, wegen of bedrijventerreinen kosten veel ruimte. Wat als de overheid daar uw grond voor wil gebruiken?

In eerste instantie zal de gemeente of provincie proberen om er onderling met u uit te komen. Lukt dat niet, dan kan de overheid u onteigenen. De spelregels daarvoor zijn vastgelegd in de Onteigeningswet.

Midden Nederland Makelaars heeft door haar expertise in agrarisch en landelijk vastgoed ruime ervaring met zulke procedures. We beschikken hiervoor over een onteigeningsdeskundige. Die brengt objectief in kaart welke schade u lijdt doordat u weg moet op de plek waar u nu zit. Daarbij kijken we onder meer naar de verkoopwaarde van uw bedrijf of woning, de kosten voor de aanschaf of realisatie van een nieuw bedrijf of huis. Maar ook alle bijkomende schade, zoals de verhuiskosten nemen we in die berekeningen mee. Vervolgens treedt de onteigeningsdeskundige in overleg met een onderhandelaar van de overheid, om te komen tot een maximale schadeloosstelling

Misschien denkt u dat u de onteigeningsdeskundige pas kunt inschakelen als u er niet uit komt met de overheid, maar dat is een misverstand. Ook bij het zoeken van een minnelijke oplossing heeft het grote voordelen om de onteigeningsdeskundige bij het proces te betrekken. Het zorgt namelijk vaak voor een betere opbrengst en minder stress. Goed om te weten: dat kost u niets! U kunt op kosten van de overheid een onteigeningsadviseur inschakelen. We vertellen u er graag meer over in een vrijblijvend gesprek.

Neem vrijblijvend contact op over onteigening en schadeloosstelling

Laat een bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.