Skip to content

‘Kamperend gewacht op ons huis’

Echtpaar Hittorf blij met nieuwe stek

Ruim 40 jaar geleden waren ze de eerste bewoners van de Barneveldse wijk Norschoten. Vorig jaar verruilden ze hun twee-onder-een-kapwoning voor een ruim appartement in gebouw Churchill. Hier komen al hun woonwensen bij elkaar.
Wilfried en Yvonne Hittorf begonnen ooit samen aan de Neerijnen, maar toen ze de kans kregen op een kavel in Norschoten was de deal snel rond. “Ik kom uit de techniek”, zegt Wil-fred, “dus we konden het huis grotendeels zelf bouwen en dus helemaal naar onze zin maken. Onze stacaravan stond naast de nieuwbouw.”Het huis aan het Erf op Norschoten werd met het verstrijken van de jaren een tikje te bewerkelijk, gaat Yvonne verder. “Er zit een flinke tuin bij en als je wat ouder wordt,  dan gaat daar wel heel veel tijd en moeite in zitten. Dus zijn we op zoek gegaan naar iets nieuws.”

 

Direct enthousiast

De zoektocht naar een nieuwe stek nam om precies te zijn twee jaar in beslag. “We wilden kleiner, maar ook weer niet héél klein. We hebben vier kleinkinderen, dus als die er zijn moeten ze wel een plekje hebben. Op het moment dat de Churchillstraat in beeld kwam, waren we eigenlijk direct enthousiast. De enorme ruimte die er in deze appartementen zit, vinden we geweldig. Tegelijk vinden we het ook fijn om twee hoog te kunnen wonen en lekker op een levendige straat uit te kijken. Allemaal zaken die we prettig vinden”, vertelt Wilfried.

 

Twee tientjes in de maand

Het echtpaar geniet van de ruimte, maar zeker ook van de voorzieningen in het luxe complex. “We hebben onze eigen zonnepanelen op de overkapping van de parkeergarage, de vloerverwarming verwarmt in de winter en koelt in de zomer en ook dankzij de warmtepomp betalen we maar twee tientjes in de maand aan energielasten.”

De weg naar de verhuizing was avontuurlijk. En dat past ook wel een beetje bij deze Barneveldse senioren die er nog altijd graag op uittrekken. Wilfried en Yvonne zijn namelijk echte caravanfanaten.

 

Kamperen in de winter

Het is een hobby die goed van pas kwam toen het echtpaar Hittorf vorig jaar Kerst hun woning op Norschoten verkocht. “De overdracht zou in maart zijn, terwijl wij pas in juni 2022 in ons nieuwe appartement konden. Normaal gesproken zou dat misschien problemen opleveren, maar niet voor ons. We hebben op tal van plekken gekampeerd. Van Zeewolde en Belschutssloot tot Oostenrijk en Duitsland. En dat een zomer en een winter lang. Een erg leuk avontuur waar we absoluut geen spijt van hebben. Al moesten we wel weer even wennen toen we in het appartement terechtkonden. Waar je in een caravan in twee tellen klaar bent met de schoonmaak, is dit wel even wat anders.”

 

Lot uit de loterij

De Hittorfs genieten met volle teugen van hun nieuwe stek. “Barneveld is een heerlijk dorp om te wonen en dit plekje past precies bij al onze woonwensen. Een lot uit de loterij. Dat mag je gerust zo noemen.”