Skip to content

‘Komt best veel kijken bij inrichten woning’

Eigenaren Van Welie Wonen richten hun nieuwe woning in pal naast showroom

Rustige kleuren, luxe stoffen, strakke materialen. Hier en daar een glimmertje. Deze woontrends vind je bij Van Welie Wonen en werden door de eigenaren eigenhandig toegepast in hun nieuwe woning pal naast de showroom!

Het was een hele ervaring om hun eigen huis van onder tot boven in te richten, vertelt interieurspecialist Mathilde. Samen met haar man Erwin runt zij Van Welie Wonen. “Dit project bij ons thuis was ontzettend leuk, soms ook uitdagend maar heel leerzaam. Ik kan me nu nóg beter verplaatsen in de mensen die een nieuwbouwwoning gaan inrichten, zoals op De Woudse Erven en Bloemendal. Want er komt echt wel wat bij kijken!”

 

De vloer

Hoe ze zelf te werk is gegaan? “Ik begon eigenlijk bij de grote oppervlakten, omdat die het meest bepalend zijn voor het eindresultaat. De vloer dus. Vervolgens kwam de vraag: ga je voor pvc of voor hout? Pvc is heel praktisch, makkelijk te onderhouden en lekker geluiddempend. Hout heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling en geeft karakter aan een woning. We hebben gekozen voor het laatste en Erwin heeft de vloer gelegd in een elleboogpatroon. Dat is net even wat anders dan een visgraat of Hongaarse puntvloer. Een houten vloer is misschien niet de meest praktische keuze met kleine kinderen, maar we zijn er toch heel blij mee.” Kopers van een nieuwbouwwoning hebben vaak hun keuken al uitgezocht voordat de vloer aan de beurt komt, weet Mathilde uit ervaring. “Als dat een houten keuken is, moet je uitkijken met een houten vloer. Je wilt geen boswachtershuiseffect. Gelukkig zijn er zat alternatieven.”

 

Raamdecoratie

Stap 2? De raamdecoratie. “Ook best een lastige. Ik ben een echte gordijnenfan, dus die zijn er ook gekomen: exemplaren van een mooie zware kwaliteit, die gezelligheid geven in de ruimte en privacy bieden in de avond. Voor de keuken hebben we gekozen voor zwarte, stoere jaloezieën. We zitten aan de weg hier, dus qua privacy hebben we gekozen voor een combinatie van gordijnen én jaloezieën. Die combi vind ik zelf heel mooi. Bij klanten bemerk ik wel eens wat twijfel om twee verschillende raamdecoratieproducten in één ruimte toe te passen, maar als je de kleuren goed op elkaar afstemt, is het mooi te combineren.”

 

Kleur op de muren?

Kies voor je interieur rustige kleuren in de basis, tipt Mathilde, dan kan je in de aankleding en accessoires lekker losgaan, tenminste, als je daarvan houdt. Zelf pakte ze uit met uitbundig behang op twee tussenmuren, een stoer wollen kleed in de woonkamer en uiteenlopende accessoires. En niet te vergeten een schouw die afgewerkt werd met gouden tegels, een echte eyecatcher waar ze blij mee is.

 

“Ik ben wel iemand die durft uit te pakken, maar ook als je houdt van een wat rustigere inrichting kan je toch je eigen, persoonlijke stempel drukken op je interieur. En ben je bang de verkeerde kleur te kiezen voor behang, verf, gordijnen of vloer? Neem dan wat stalen mee naar huis. Bekijk ze bij daglicht, leg ze naast je meubels, hou ze naast elkaar en bepaal de kleur of tint in de ruimte waar ze uiteindelijk komen. Dat werkte bij mij heel goed.”

In de showroom van Van Welie Wonen vind je onder meer een grote collectie houten en pvc-vloeren, stoere tapijten, mooie vintage kleden en hippe gordijnstoffen. De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur. Maar op andere dagen en ook ‘s avond kan je ook op afspraak terecht.