Skip to content

KoopGarant: hoe werkt dat?

Af en toe kunt u in de gemeente Barneveld een woning met de KoopGarant-regeling kopen. Zo’n woning is flink goedkoper dan vergelijkbare woningen. Hoe zit dat precies? Dat leg ik u graag uit.

Bij een KoopGarant-woning krijgt u een korting (meestal van zo’n 25%) op de marktwaarde. Een huis van 300.000 euro kost dan dus nog maar 225.000 euro, wat u elke maand flink scheelt in de hypotheeklasten.

Als u de woning weer wilt verkopen, doet u dat verplicht aan de woningstichting of projectontwikkelaar die u het huis heeft verkocht. Die krijgt ook een deel van de waardestijging van de woning. Zo kan de woningstichting of de projectontwikkelaar de woning opnieuw voor de juiste doelgroep aanbieden.

U kunt voor een KoopGarant-woning een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. De hypotheekrente is onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. De KoopGarant-regeling is echter niet te combineren met de starterslening.

Omdat deze regeling bijdraagt aan de betaalbaarheid van koopwoningen voor jongeren en starters, is de gemeente Barneveld er enthousiast over. In de Woonvisie 2021-2025 staat dat de gemeente ontwikkelaars stimuleert om woningen met korting aan te bieden. Ook gaat de gemeente onderzoek doen naar de introductie van een gemeentelijke koopgarantregeling.

Misschien komen er dus wel meer KoopGarant-woningen in de gemeente Barneveld! Vragen over deze regeling? Neem gerust contact op met een van onze vestigingen.

Neem vrijblijvend contact op met onze aankoopmakelaar

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.