Skip to content

Mazzelaars aan de Nederwoudseweg

Heerlijk wonen in vrijstaande woning

Ze hebben ongelooflijk veel mazzel gehad, vinden ze zelf: de handtekeningen voor hun vrijstaande nieuwbouwwoning en de verkoop van hun beider huizen vielen voor Reinier Slootweg en Annie Struijs precies in de ‘goede tijd’.
Inmiddels wonen ze sinds september vorig jaar aan de Nederwoudseweg, waar hun vrijstaande woning deel uitmaakt van fase 1 van De Woudse Erven. Bijna te mooi om waar te zijn, vinden ze allebei. “Zeker als je nagaat dat we in eerste instantie mikten op een twee-onder-een-kapper”, vertelt Reinier. “We hebben diverse bezichtingen gedaan bij bestaande woningen, maar er was altijd wel iets dat ons niet zinde. Een tuin op het noorden. Een te kleine bovenverdieping. Dat soort dingen.”

Financiële ruimte

Totdat Annie’s oog viel op nieuwbouwwijk De Woudse Erven. “Ik heb meteen gemaild naar Midden Nederland Makelaars, maar we bleken te laat voor inschrijving. Alles was al vergeven. Maar deze woning kwam terug, blijkbaar had iemand zich bedacht. We werden gebeld, en nog dezelfde week hadden we een afspraak. We waren voor die tijd al een paar keer langs geweest om met hypotheekadviseur Hans van Dijk te bespreken wat onze financiële ruimte was. En dat bleek met deze woning een prima match te zijn.”

Kopen zonder kijken

Best raar om je handtekening te zetten onder de koop van een woning die nog gebouwd moet worden, vinden ze. “Natuurlijk weet je wat je koopt qua afmetingen, ligging, indeling enzovoort. Maar hoe het écht gaat worden, dat weet je pas als het klaar is. Het was coronatijd, dus we wandelden veel. We hebben zo’n beetje elke week gekeken hoe de bouw vorderde. ”In de tussentijd werd met hulp van Midden Nederland Makelaars het huis van Reinier te koop gezet. “Annie was voor die tijd, samen met haar zoon, al bij mij ingetrokken. Haar woning was al eerder verkocht, ook via dezelfde makelaar overigens. We hadden het geluk dat destijds de huizen nog makkelijker verkocht werden dan nu het geval is. Ik had acht kijkers, binnen no time was de koop rond en konden we ons richten op de duizend-en-één keuzes die we voor onze nieuwe woning moesten maken.” Want dat was nog een behoorlijke ‘operatie’, waar ook de nodige verrassingen bij kwamen kijken. “De tegels in het toilet bleken niet de tegels te zijn die we hadden besteld bijvoorbeeld. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en is het resultaat van boven naar beneden helemaal naar onze zin.” 

Drukke woonwijk

Waar Annie voorheen al gewend was om in een wat drukkere woonwijk te wonen, is de nieuwe woonomgeving voor Reinier wel even wennen, geeft hij aan. “Ik woonde 33 jaar lang op een mooi plekje aan de Wethouder Zandbergenlaan, waar ik gewend was om van me af te kunnen kijken over het water. Dit is wel even wat anders. Gelukkig hebben we een grote, groene tuin en loop je hier zo de weilanden in. Een prachtig plekje waar we ontzettend veel mazzel mee hebben gehad.”