Skip to content

‘Meeste huurwoningen komen niet online’

Elke maand verwisselen in de gemeente Barneveld de nodige woningen van huurder. Maar dat gebeurt vaak achter de schermen en zonder dat deze huurwoningen online komen. Verhuurmakelaar Evelyn Hansma legt uit hoe dat zit en hoe u kans maakt op een huurhuis.

 

Hansma is verhuurspecialist bij Midden Nederland Makelaars. Ze vormt de schakel tussen vastgoedeigenaren, beleggers en particulieren die op zoek zijn naar een woning om te huren. In de gemeente Barneveld staan zo’n 4500 sociale huurwoningen en 3500 particuliere huurwoningen. “Ons aanbod zit vooral in de vrije sector. Dit zijn huurhuizen met een huurprijs vanaf 752,33 euro. Elke maand komen er een aantal van die woningen vrij. De nieuwe huurder komt vaak uit ons netwerk”, vertelt Hansma.

 

Overbruggen

Denk bijvoorbeeld aan mensen die wachten op de oplevering van hun nieuwbouwhuis en hun eigen woning al verkocht hebben. “Wij kunnen ze dan vaak helpen met een tijdelijke huurwoning. Dat geldt ook voor doorstromers die hun huis via ons verkopen. Mocht de zoektocht naar een nieuw huis langer duren dan verwacht, dan is het fijn dat u niet bent aangewezen op bijvoorbeeld een chalet op een vakantiepark. Een deel van de verhuurders kiest er bewust voor om woningen niet permanent te verhuren. Zij hebben op deze manier de zekerheid dat huurders weer vertrekken.”

 

Huurvragen

Wil u weten wat er komt kijken bij het huren van een huis? Evelyn staat voor u klaar om  al uw vragen te beantwoorden. Ontdek bijvoorbeeld welke stukken u moet aanleveren, hoe het zit met de screening van huurders, welke inkomenseisen er gelden en hoe het zit met huurtermijnen. Ook u uzelf inschrijven als zoeker, waardoor u meer kans maakt op een huurwoning.