Skip to content

‘Nieuwbouw goed voor De Glind’

Echtpaar Van der Werf voelt zich als een vis in het water in ‘hun’ dorp.

Samen met zijn vrouw Jenny woont Kees van der Werf al vier decennia lang in De Glind. Hoe is het voor hen om in dit (jeugd)dorp te wonen? De ruime hoekwoning van Kees en Jenny aan De Glindhorst grenst aan een wandelpad dat langs de omliggende weilanden slingert. Het is de omgeving waar hun inmiddels volwassen kinderen opgroeiden en waar Kees werkte voor de opeenvolgende zorgorganisaties in De Glind.

"We hebben nooit ergens anders willen wonen dan hier"

Kees en Jenny van der Werf wonen sinds 1982 in (jeugd)dorp De Glind. Een heerlijke plek, vinden zij.
Ze hadden nergens anders willen wonen, geeft Kees aan. Want vanaf hun verhuizing in 1982 van De Valkhof in Barneveld naar hun toenmalige huurwoning in De Glind hebben ze zich hier als gezin en echtpaar als een vis in het water gevoeld. Van dichtbij maakten ze alle grote en kleine veranderingen in het dorp mee, zoals recent het traject Wijk van de Toekomst, waarin samen met inwoners, jeugdzorgorganisaties, agrariërs en de belangenvereniging alles op alles is, en in de toekomst wórdt, gezet om het dorp duurzamer te maken.
Ook wordt door hen en vele van hun dorpsgenoten positief uitgekeken naar de realisatie van 27 zogeheten ecowoningen en 7 nieuwe woningen van de Rudolphstichting op het voormalige voetbalveld aan de Postweg (zie ook onder op deze pagina). Nooit eerder werd het dorp in één klap uitgebreid met 34 woningen. Het project betekent een positieve impuls voor het dorp, denkt Kees. “De Glind vergrijst, en in de afgelopen jaren zijn er steeds meer voorzieningen verdwenen.
Nieuwbouw betekent nieuwe, jonge mensen die hun schouders onder de activiteiten in het dorp gaan steken. Die leven gaan blazen in bestaande initiatieven en in de toekomst zorgen voor nieuwe activiteiten.” Er komt een dag dat ook in hun eigen tuin een bord komt te staan met Te Koop, verwachten ze. “Dan zal het waarschijnlijk Barneveld worden. Maar voorlopig zitten we nog heerlijk hier.”