Skip to content

Relaxed verhuizen dankzij gouden verhuistips!

Door een verhuizing goed voor te bereiden, kunt u de verhuisdag zo soepel mogelijk laten verlopen. Ook voorkomt u op deze manier dat u belangrijke zaken vergeet. Wij helpen u graag om u zo goed mogelijk voor te bereiden op dit moment.

Verhuizen kan best wat stress met zich meebrengen. Dat komt door de ingrijpende verandering van een ander huis en een andere leefomgeving. Wij kunnen de stress een beetje wegnemen door gouden verhuistips met u te delen. Met deze tips kunt u zoveel mogelijk vooraf al goed regelen.

Begin op tijd

Tussen het kopen van een huis en de daadwerkelijke overdracht zitten vaak enkele maanden. Gebruik deze periode voor het voorbereiden van de verhuizing en het afsluiten van contracten en verzekeringen. De volgende zaken kunt u al regelen vóór de overdracht bij de notaris:

  • Verzeker de woning, ingaande op de dag van de overdracht
  • Zorg voor een internetaansluiting, telefonie en televisie
  • Zoek een energieleverancier en sluit een contract die ingaat op de overdrachtsdatum

Ook wat betreft het voorbereiden van de verhuizing zelf kunt u al het nodige doen. De volgende voorbereidingen kunt u al treffen:

  • Start met het inpakken van spullen die u niet meer nodig hebt in de maanden tot aan de verhuizing. Denk hierbij aan kerstspullen, winterkleding etc.
  • Kijk kritisch naar de spullen die u in de afgelopen jaren niet gebruikt hebt. Wat u niet gebruikt hebt in de afgelopen jaren, gaat u in de toekomst waarschijnlijk ook niet meer gebruiken. Ruim deze spullen op, breng ze naar de lokale kringloopwinkel, geef ze weg, breng ze naar het grof vuil. Of zet ze op Marktplaats, de extra inkomsten zijn ongetwijfeld welkom in een dure verhuisperiode.

Voorbereiding van de verhuisdag

Gaat u verhuizers inschakelen of gaat u het zelf doen met hulp van familie en vrienden? Als u een professioneel verhuizer inschakelt, moet u zo snel mogelijk een datum vastleggen. Vraag offertes op bij verschillende verhuizers. De onderlinge verschillen in prijs en service kunnen groot zijn. Naarmate de verhuisdatum nadert, kunt u steeds meer spullen inpakken. Zorg voor verhuisdozen en zet er duidelijk op wat erin zit en waar de betreffende doos naar toe moet. Zo kunnen de hulptroepen de dozen gelijk naar de juiste kamer brengen.

Benodigdheden voor de nieuwe woning

Houd rekening met lange levertijden voor bijvoorbeeld meubels, hout voor het verbouwen en andere bouwmaterialen. De levertijd voor veel producten is lang. U moet er niet van opkijken dat u voor nieuwe meubels 20 weken of langer moet wachten voor u ze geleverd krijgt. Bestel dus al maanden van tevoren, wat u in de nieuwe woning nodig hebt. In overleg kunt u bijvoorbeeld meubels eerst nog een paar weken bij de winkelier laten staan als ze wel te vroeg komen.

Houd essentiële zaken apart

U moet voorkomen dat belangrijke papieren of gebruiksartikelen die u nodig hebt voor de verhuizing, in een verkeerde doos verdwijnen. Maak daarom speciale verhuisdozen voor essentiële zaken. Hier doet u de documenten in die u nodig hebt bij de notaris en de klusspullen die u gaat gebruiken direct na de overdracht bij de notaris. Vergeet de waterkoker, de koffiemachine en koffie en thee ook niet. Deze dozen zet u apart van de andere dozen.

Met onze tips gaat u goed voorbereid de verhuizing in en verhoogt u uw comfort zodra u eindelijk in de nieuwe woning zit.