Skip to content

Van Welie wonen: interieurshowroom vol inspiratie

Met een gloednieuwe en ruime showroom is Van Welie Wonen in 2020 een nieuwe weg ingeslagen. De interieurinrichters Erwin en Mathilde van Welie bieden maar liefst 200 m2 wooninspiratie. Met nog meer diversiteit aan merken en producten.

De ruime showroom van Van Welie Wonen is ingedeeld per productgroep. Vloeren, gordijnen, tapijten, vloerkleden en raambekleding hebben elk hun eigen plek gekregen en per productgroep hangen er handige stalen. “Mensen weten ons prima te vinden”, vertelt Mathilde van Welie. “Deze plek is strategisch gelegen tussen verschillende dorpen in. Daarmee weten we ook nieuwe klanten te bereiken.”

Advies
Deze klanten komen natuurlijk om een nieuwe vloer of mooie gordijnen uit te zoeken, maar in toenemende mate is er ook behoefte aan interieuradvies. Ontzettend leuk om te doen, vindt Mathilde. De ervaren interieurstyliste komt graag bij klanten thuis om mee te denken over het interieur. “Zie het als een extra service voor onze klanten. We gaan er even rustig voor zitten en doen een rondje door onze showroom. Wat zijn de afmetingen van een ruimte. Wat voor sfeer vindt iemand mooi? Wat heb je al en hoe kunnen we daar op voortborduren?”

Omdat Van Welie sinds de verhuizing een zee aan ruimte heeft, konden er een aantal nieuwe merken aan de collectie worden toegevoegd. Het merk Aldeco bijvoorbeeld, dat met mooie, linnen stoffen en zachte velours gordijnen een aanvulling is op de toch al ruime collectie. Populair zijn ook de grove, opengewerkte inbetweens die met een knipoog naar de jaren zestig de huiskamers in Nederland veroveren.

Visgraat
Ook de collectie vloeren is veel ruimer opgezet en vele malen overzichtelijker dan voorheen, vertelt Mathilde. Een hoofdrol is weggelegd voor de collectie pvc-vloeren. Vooral de visgraatvloer is onverminderd populair. “Bij een visgraatvloer liggen de planken niet naast elkaar, maar haaks op elkaar. Zo ontstaat een visgraatpatroon. Je legt de vloer altijd diagonaal. Het grote voordeel is dat je kamer daardoor optisch groter oogt. Dat effect versterk je nog eens door te kiezen voor een lichte vloer.” Je kunt zowel pvc, laminaat als parket in visgraatmotief leggen. “Hout heeft een warme uitstraling en een doorleefd karakter. Een perfecte combinatie met het wat chique en stijlvolle visgraatmotief.”

Prachtige vloerkleden
Nog een nieuw merk dat zich thuisvoelt bij Van Welie: Dutchbone. Alle Dutchbone karpetten hebben stuk voor stuk een goede reden om in de collectie te zijn opgenomen, vindt Mathilde. “Het merk kijkt naar moderne technieken en materialen waarmee je uitzonderlijk zachte karpetten kunt maken met een praktische super lage pool. Daarnaast werken ze met mooie wol- en katoenmixen. Kleurrijk en verrassend!”

Van Welie Wonen
Valkseweg 200
Barneveld
0342 – 745 200
www.vanweliewonen.nl