Skip to content

Veel nieuwbouw in 2022 en 2023

Dit jaar en volgend jaar komen er in de gemeente Barneveld naar verwachting zo’n 1.500 nieuwbouwwoningen bij. Volop kansen dus voor lokale starters en doorstromers.

 

Die bouwdrift is duidelijk zichtbaar tijdens een rondje door de kernen. Aan de zuidkant van Barneveld schieten woningen in de Woudse Erven, een deelwijk van De Burgt als paddenstoelen uit de grond. Aan de andere kant van Barneveld krijgt het eerste deel van de nieuwbouwwijk Bloemendal vorm. En ook in Voorthuizen (β€˜t Poortje, De Kromme Akker-Zuid), Kootwijkerbroek (Oostbroek) en Garderen (Koepellocatie en locatie Kloezeman) wordt dit jaar volop gebouwd.

 

In totaal komen er dit jaar naar verwachting 800 nieuwe huizen bij in de gemeente Barneveld. Dat is uitstekend nieuws in deze krappe woningmarkt, geeft makelaar Arie Harthoorn aan. β€œDe huizen die dit jaar opgeleverd worden zijn natuurlijk al verkocht, maar een deel van die kopers laat straks een andere woning achter. De komende maanden komen er daardoor dus toch volop woningen beschikbaar en als u woonruimte zoekt is het slim om u daar nu al op te oriΓ«nteren.”

 

β€œAls nieuwbouwspecialist volgen we de ontwikkelingen in de gemeente Barneveld op de voet”, vertelt makelaar Annemiek Arends. β€œEr gaat bijvoorbeeld gebouwd worden aan de Eendrachtstraat in Terschuur. Daar komen ongeveer 150 woningen bij, waaronder ook betaalbare woningen voor starters en senioren.Β  En dan staan er nog bouwplannen op stapel in Voorthuizen (Oude Trefpuntlocatie) en Stroe (Ericaweg).”

Nieuwbouw niet op Funda

Om te zorgen dat nieuwbouwhuizen zoveel mogelijk terecht komen bij lokale starters en doorstromers, komen nieuwe woningen niet op Funda. Via lokale advertenties en verkoopavonden houdt Midden Nederland Makelaars u op de hoogte. Wilt u niks missen? Schrijf u dan in als woningzoeker en ontvang nieuwbouwupdates in de mail.